Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plzeňští indiáni porazili domácí Kometu Brno v prodloužení 2:3

, aktualizováno 11. ledna 2021, 7:00

Ke třetím vzájemnému utkání v této sezóně dnes nastoupili plzeňští indiáni s hráči brněnské Komety. Z předchozích zápasů měl každý tým jedno vítězství. Dnes začali lépe domácí, ale hosté vždy dokázali vyrovnat. Do konce základní hrací doby rozhodující gól nepadl a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení. A to rozhodl ve prospěch Plzně Petr Kodýtek po přihrávce kapitána Milana Gulaše. Plzeň vyhrála 2:3 v prodloužení.  

Lépe začali utkání hráči domácí Komety. Už v páté minutě vyžili přesilovku a po přihrávce Petra Holíka pálil od modré čáry Petr Zámorský. Proti jeho ráně byl Pavlát bezmocný a Brno vedlo 1:0. Indiáni důrazně odpověděli krásnou akcí hned o minutu později. Jan Eberle našel výborně postaveného Petra Straku, který propasíroval puk do odkryté branky a srovnal na 1:1.

Ale v deváté minutě už šli do vedení opět domácí. Přesnou střelou do protipohybu brankáře Plzně zakončil útočnou akci Petr Holík. Za stavu 2:1 pro Brno skončila první třetina.  

Indiánům se podařilo srovnat krátce poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny. Plzeň podruhé využila přesilovku. Bombou od modré pálil nekompromisně David Jiříček, když dostal přihrávku od Filipa Suchého. Plzeň pak hrála v oslabení, ale přeslovku se indiánům podařilo zvládnout, aniž by inkasovali. Naopak Plzeň si zahrála těsně před koncem třetiny další přesilovku, kterou se nepodařilo zúročit. 

Ve třetí třetině žádný gól nepadl a šlo se do prodloužení za stavu 2:2. Nakonec ve čtvrté minutě rozhodl utkání Petr Kodýtek po přihrávce Milana Gulaše. Střelec zavěsil puk pod horní tyč a Plzeň vyhrála 2:3 v prodloužení. „Nejprve Milan Gulaš zblokoval střelu, poté udělal kličku a tím jsme jeli do situace dva na dva. Já obdržel přihrávku za obránce a byl jsem v podstatě sám před bránou. Snažil jsem se nic nevymýšlet a jednoduše vystřelit,“ vypráví střelec rozhodující branky Petr Kodýtek.

Právě průjezd do útočné třetiny se zdál být těsný, rozhodčí ale rozpažili. „Jestli to byl ofsajd upřímně nevím, ale myslím si, že ne. Snažil jsem se to pohlídat, tak doufám, že to bylo v pořádku,“ říká. Jistý si je ale tím, že výhra je z jihu Moravy velmi cenná: „Určitě. Tady odtud jsou body vždycky zlaté. Takže pro nás dnes úžasné,“ uzavírá. 

Spokojený byl také hlavní trenér Škody Ladislav Čihák, vždyť jeho svěřenci zvládli urvat bonusový bod po čtyřech nezdarech. „Myslím si, že to byl výborný duel z obou stran. Kometa se nyní zlepšila, vyhrávala zápasy. Z naší strany se jednalo o lepší zápas než třeba ty poslední,“ hodnotí. Plzni se navíc povedlo urvat v základní části soutěže na ledě Brna oba duely, což historie pamatuje naposledy přesně před deseti lety. Ale pozor, i Kometa na ledě indiánů uspěla, může za to i fakt, že oběma týmům v hledišti chybějí vyhlášení fanoušci? „Atmosféra je na Kometě i u nás divoká a určitě by byly zápasy těžší, kdyby diváci mohli být na stadionech. Hodně nám to chybí,“ říká upřímně. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, Milan Gulaš, Petr Kodýtek, FC Zbrojovka Brno, Petr Holík, Petr Zámorský, Jan Eberle, Petr Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňští indiáni porazili domácí Kometu Brno v prodloužení 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.