Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Martin Straka se po téměř 12 letech vrací do nároďáku. Nyní jako asistent trenéra

Šéf plzeňského hokejového klubu Martin Straka kývl na pozici asistenta trenéra hokejové reprezentace. Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana 1998 a mistr světa z Vídně 2005 se v nové roli vrátí do národního týmu po téměř 12 letech. Dvouletá smlouva, na níž se s vedením Českého hokeje domluvili, zahrnuje mimo jiné mistrovství světa 2021 v Minsku a Rize, zimní olympiádu 2022 v Pekingu nebo mistrovství světa 2022 v Helsinkách a Tampere.

Na dva roky povede národní tým trenér Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem. Generálním manažerem zůstává Petr Nedvěd.  

„Jsem velmi rád, že kolegové na moji nabídku kývli,“ uvedl novopečený trenér národního týpu Filip Pešán. „Jde o hokejové osobnosti, které mají za sebou úspěchy jak na ledě, tak na střídačce nebo v managementu. Nepochybuji přitom, že naše spolupráce bude fungovat, protože máme velmi podobný pohled na hokej,“ dodává. 

Martin Straka přiznává, že se na novou zkušenost těší. ,, Naším úkolem bude Filipovi poskytovat podporu a pomoc, aby to fungovalo. Těším se na spolupráci s ním. Je to úspěšný trenér a my doufáme, že budeme úspěšní i v národním týmu. Jarda má v tomhle ohledu více zkušeností, já jsem nováček. Chtěl bych týmu předávat dobrou náladu a ukázat klukům ofenzivní věci. Myslím, že bude ta moje úloha. Všechno rozhoduje ale Filip a ten nám rozdělí role. Určitě si k tomu ještě sedneme a od toho se to pak bude odvíjet," uvedl Martin Straka

K trenérské činnosti se Straka vrací po dvou letech. "Podle rozpisu, jak zatím vypadá, by to mělo být docela v pohodě, jen ke konci základní části a play off... Tam se budeme muset domluvit, jak si rozdělíme role, abych mohl v Plzni být. Ale znovu říkám, za tohle je zodpovědný Filip a my k němu budeme absolutně loajální," konstatoval Straka.

Už předloni dostal současný šéf plzeňského klubu nabídku na pozici hlavního kouče české reprezentace. Tehdy nepřijal. Nyní do toho jde s s plzeňským asistentem Jaroslavem Špačkem. "Mojí podmínkou bylo, abychom do toho šli oba s Martinem. Je to pro mě důležité, že můžeme komunikovat přímo v klubu. Podle mě je také správně, že smlouva se podepsala na dvě sezóny. Dlouhé kontrakty nemají za mě smysl, protože takhle se lépe vyhodnotí, jestli to má nebo nemá cenu." hodnotí Jaroslav Špaček. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hokej.cz

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, Martin Straka, Jaroslav Špaček, národní tým, Mistrovství světa v ledním hokeji, Filip Pešán, Zimní olympijské hry 2022, HK Dynamo Minsk, Dinamo Riga, Jokerit Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Straka se po téměř 12 letech vrací do nároďáku. Nyní jako asistent trenéra  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.