Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň otočila duel s Libercem a i díky gólu Gulaše vyhrála 4:2

Hokejisté Plzně porazili v 50. kole extraligy Liberec 4:2 a posunuli se díky čtvrté domácí výhře v řadě na třetí místo. Jistý vítěz Prezidentského poháru sice držel po první třetině jednogólový náskok, Indiáni však díky třem trefám během prostřední dvacetiminutovky skóre otočili. Nový střelecký rekord klubové historie Plzně stanovil 35. a zároveň i vítěznou trefou nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš.

Na začátku utkání se rychle rozchytal dnešní strážce branky Bílých Tygrů Schwarz, jenž i vleže stačil zastavit šanci Gulaše. Na druhé straně trefil při přečíslení dvou na jednoho Bulíř pravou tyč. Poté zápas ozdobila bitka mezi Jánošíkem a Musilem. Během hry se sice tlačili směrem dopředu domácí, ale naopak po dalším brejku nebezpečně pálil Jelínek.

V 11. minutě se už hosté radovali, když vyloučení Vracovského potrestal pohodlnou dorážkou Hudáček. Následně Tygři nezužitkovali téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku a po jejím skončení je po Mertlově šanci zachránil skvělým zákrokem Schwarz.

Liberecký gólman stačil v úvodu prostřední části vyrazit Robovu táhlou střelu při početní výhodě. Indiáni neuspěli ani během krátké přesilovky pět na tři a při hře čtyři na čtyři Gulaš po individuální akci zakončil pouze do levé tyče. Ve 25. minutě už chytrou střelou vyrovnal na 1:1 Rob a nápor domácích díky další přesilovce pokračoval. Kantner sice zblízka neuspěl, ale po polovině utkání skóroval ranou od modré čáry Jank.

"První třetinu hodně poznamenalo množství vyloučení. Po pár povedených akcích se nám zvedlo sebevědomí a hráli jsme výborně. Liberec jsme skoro do ničeho nepustili. Měli jsme pak dvougólový náskok do třetí třetiny, což vám pomůže," zhodnotil průběh utkání útočník Škody Luboš Rob.

Povedenou druhou třetinu ozdobil ve 37. minutě šikovným objetím branky a trefou na 3:1 kanonýr Gulaš. Vzápětí mohl odpovědět Lenc, jeho dorážku ale na poslední chvíli akrobaticky vykopl svým levým betonem Frodl.

"Obrovsky si rekordu vážím, bylo moc pěkné, že mi diváci aplaudovali. To nejdůležitější, na co čekáme, ale teprve přijde," komentoval historický střelecký klubový rekord Gulaš. "Přišla mi dlouhá přihrávka na modrou čáru, měl jsem dost času na to si zpracovat puk a zkusil jsem nachytat Šváru (Schwarze)," dodal autor 35. trefy v ročníku.

"Malinko jsme se vrátili do hry ve třetí třetině, byli jsme aktivnější dopředu. Bohužel už nám to nevyšlo. Proti tak kvalitnímu soupeři, jakým dnes byli domácí, jsou dvě třetiny málo," našel hlavní příčinu porážky trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji znovu domácí. Schwarz si však poradil se střelou Straky po přečíslení i průnikem Kantnera po buly. Hosté zahrozili až ve 49. minutě, kdy nejprve Frodl vyrazil pokus Marosze z levého kruhu a zlikvidoval i bekhend na brankovišti volného Musila.

"Po druhé třetině jsme si řekli, že nebudeme tolik riskovat a budeme hrát jednoduše. Už jsme věřili, že to zvládneme a body zůstanou doma," naznačil plzeňskou taktiku před třetí třetinou Rob.

V 53. minutě napálil Jánošík z mezikruží horní tyčku a necelé čtyři minuty před koncem po chybě domácích na modré čáře snížil Šmíd nechytatelnou bombou na 2:3. Následující hru bez brankáře v podání Severočechů ukončil šťastnou trefou do prázdné branky Mertl.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 50. kolo, Plzeň, Liberec, HC Škoda Plzeň, Milan Gulaš, Bílí Tygři Liberec, rekord, Luboš Rob, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň otočila duel s Libercem a i díky gólu Gulaše vyhrála 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.