Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velká rošáda v hokejové Plzni, klub po dvou prohrách odvolal hlavní trenéry

Hned zkraje extraligové sezony dochází v západočeském klubu k velkým změnám. Po dvou prohrách s Olomoucí a Vítkovicemi se s týmem rozloučí hlavní trenéři Václav Baďouček a Miloš Říha. Tým nově povedou Petr Kořínek s asistentem Františkem Bombicem.

Takto rychlou výměnou trenérů stanovila Plzeň nový extraligový rekord. Dosud nejrychlejší vyhazov dostali Kamil Konečný v Havířově (sezona 2002/03) a Vladimír Kýhos (2009/10) v Kometě Brno. Oba skončili po čtyřech kolech.

Plzni se nedařilo už v přípravě, kdy prohrála čtyři z osmi zápasů. V soubojích proti Karlovým Varům a Litvínovu dokonce inkasovala sedm branek. Náladu si tým nespravil ani v úvodu sezony, kdy nejprve doma prohrál s Olomoucí 2:1. Následně Plzeňáci padli i na ledě Vítkovic, a to 4:2. Právě tyto neúspěchy jsou důvodem, proč Baďouček s Říhou končí.

„Nevydařil se nám vstup do letošní sezóny. V přípravě to nefungovalo podle představ a první dvě kola skončila porážkou. Utkání půjdou teď rychle za sebou, čekají nás těžké zápasy, proto jsme museli zareagovat rychle tak, abychom nenabrali výraznou ztrátu za ostatními týmy. Věřím, že tento krok bude impulsem pro všechny hráče, kteří mě zatím svými výkony nepřesvědčili,“ řekl ke změnám generální manažer klubu Martin Straka.

Baďouček s Říhou vedli Plzeň druhou sezonu. V předešlém ročníku Západočeši skončili v základní části šestí, v předkole play off poté prohráli s Mladou Boleslaví. Pětapadesátiletého Kořínka čeká extraligová trenérská premiéra, bývalý plzeňský útočník doposud vedl dorost, se kterým v minulé sezoně získal titul.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, odvolání trenérů, Baďouček, Říha, Kořínek, trenér, Miloš Říha, HC Vítkovice Ridera, Petr Kořínek, HC Olomouc, HC Kometa Brno, HC AZ Havířov 2010, HC Energie Karlovy Vary, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká rošáda v hokejové Plzni, klub po dvou prohrách odvolal hlavní trenéry  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.