Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Debakl podivných fotbalistů, kteří prohráli 27:0 i útok diváka hadicí na rozhodčího při utkání v Přešticích

Zatímco Plzeň žije fotbalovou Ligou mistrů, jen o 22 kilometrů dál v Přešticích probíhá fotbalová blamáž kolem místního B týmu. V utkání 1. A třídy proti TJ Keramika Chlumčany prohrál FK Robstav Přeštice B poměrem 0:27. Za přeštické B měli nastoupit uměle registrovaní hráči – nefotbalisté. Na hřišti se ale během podivného utkání děly i další bizarnosti, když jeden divák zaútočil nejen na rozhodčího hadicí s vodou.

Důvodem podivného výsledku hráčů Přeštic jsou neshody uvnitř rezervního týmu, které vyvolalo nedávné odvolání trenéra Pavla Dobrého majitelem klubu Radkem Kozákem. Proti tomu se ovšem postavili hráči týmu, kteří odmítli hrát. Dva předchozí zápasy už proto prohráli kontumačně. Prohrát třetí zápas kontumačně už si Přeštice nemohly dovolit, protože by je čekalo vyloučení ze soutěže a pokuta.

Přeštice proto narychlo sehnaly nové hráče. „Dva hráče z nedělní sestavy tak přivedly v týdnu před zápasem, tři hráči si obnovili registraci, zbytek soupisky nikdy registrován nebyl a fotbal závodně nikdy nehrál. "Originální" hráči B týmu dle našich informací byli připraveni proti Chlumčanům nastoupit pod příslibem, že majitel bude ochoten jednat o převodu licence na původní TJ Přeštice, nakonec jim ale bylo vzkázáno, že už nejsou potřeba,“ informoval o tom, co předcházelo utkání web fotbalunas.cz.

Do listiny střelců se zapsalo v utkání Přeštice – Chlumčany devět hráčů. Největší podíl na vysoké výhře 27:0 měl chlumčanský kanonýr Petr Dostálík, který se trefil hned sedmkrát. Během utkání ovšem zasahovala i policie vzhledem k výtržnosti jednoho z fanoušků. Ten totiž začal naprosto nepochopitelně stříkat na hřiště vodu z hadice. Hlavní rozhodčí zápas přerušil, aby zjednal pořádek, ale muž s hadicí zaútočil vodou i na sudího a zásáhl ho do oblasti obličeje. Když se situace se stříkáním vody ještě několikrát opakovala, rozhodčí zápas opět přerušil. Na místo dorazila po deseti minutách přivolaná policejní hlídka, která divákovi znemožnila pokračovat ve stříkání vody z hadice. Hlavní rozhodčí si pak ve své zprávě o utkání postěžoval, že policie odmítla sdělit totožnost diváka – narušitele.

Po utkání, které skončilo naprostým debaklem a navíc ho vyšperkovalo i zběsilé jednání fanouška se objevilo na webových stránkách přeštického klubu prohlášení. „Výbor fotbalového oddílu TJ Přeštice se distancuje od organizace zápasu 1. A třídy proti Chlumčanům, ve kterém bylo vedením FK ROBSTAV Přeštice a. s. znemožněno nastoupit hráčům B-týmu do zápasu a místo nich byli postaveni uměle registrovaní hráči (nefotbalisté), kteří přijeli sehrát toto ostudné utkání za odměnu 500,- Kč / osobu! Omlouváme se všem fanouškům přeštického fotbalu!"


Autorem videa je Erik Mašek, který situaci zachytil z divácké tribuny.

Vyjádřil se i odvolaný trenér přeštického béčka Pavel Dobrý. „Vzhledem k odlišným názorům filozofie Robstavu a TJ Přeštice (mojí osobou), jsem byl odvolán Radkem Kozákem a šéftrenérem Stanislavem Purkartem z funkce trenéra. Jako pro trenéra je pro mě neakceptovatelné, aby mi kádr hráčů dělal někdo jiný! Hráče někdo posílal někam, kam nechtějí! Pokud se budou nechat trenéři ovlivňovat vedením, aby jim dělal sestavu, nikdy se nestanou trenérem, kterého bych si já a myslím i hráči vážili. Pro mě je každý hráč nějaká osobnost s charakterem, temperamentem a ne figurka, se kterou můžu posouvat jak na šachovnici! Chtěl jsem zachovat kostru Přeštic a ne udělat v budoucnu tady dva umělé týmy. Budu stát za hráči, kterým děkuji, že se za mne postavili a jsem přesvědčen, že by na konci sezóny byli v přeboru,“ uvedl Pavel Dobrý.

A na to reagoval i majitel Robstavu, podnikatel Radek Kozák. „Mrzí mě, že nepíšete úplně pravdu a snažíte se ze sebe udělat mučedníka. Navíc nepíšete celý vývoj fotbalu od příchodu generálního sponzora Robstav do Přeštic, tedy od sezony 2017/2018, který znamenal nebývalé historické postupy a úspěchy přeštického fotbalu v soutěžích FAČRu až do současného postupu A týmu do CFL, což v Přešticích nebylo. Znamená to, že filozofie FK Robstav asi není špatná. Generální sponzor ROBSTAV měl za cíl vždy posunout B tým do co nejvyšší soutěže tedy minimálně krajský přebor a ještě lépe divize. Ale zároveň B tým má několik úkolů, které vy odmítáte akceptovat. Do sestavy na utkání vám nikdo nepovídal, akorát jste to měl konzultovat se svým šéftrenérem a to jste taky nedělal,“ konstatoval Radek Kozák.

Zatím není jasné, jak se situace v Přešticích bude dále vyvíjet před nadcházejícími zápasy.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky fotbalový debakl, B tým Přeštice, fotbalová blamáž, Robstav, Přeštice, hadice, fotbal, trenér, FK ROBSTAV Přeštice a.s., Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, Chlumčany, Pavel Dobrý, TJ Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Debakl podivných fotbalistů, kteří prohráli 27:0 i útok diváka hadicí na rozhodčího při utkání v Přešticích  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.