Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Naprostá fantazie a splněný klukovský sen. Viktoriáni jsou z losu skupiny Ligy mistrů nadšení

Bouřlivý jásot a naprostá euforie zavládla mezi viktoriány po napínavém losování skupin Ligy mistrů. Do Plzně zavítají Bayern Mnichov, FC Barcelona a Inter Milán. Ze zápasů s těmito giganty jsou Západočeši patřičně nadšení i když přiznávají, že se jedná o nejtěžší skupinu, jakou vůbec mohli dostat.

„Je to skupina smrti se vším všudy. Přál jsem si, aby nás v osudí vytáhli mezi prvními, ale byly to nervy až do konce,“ uvedl bezprostředně po losu záložník Jan Kopic. „Jsem v šoku. Los nám přidělil krásnou skupinu. Jsem hrozně šťastný. Chtěl jsem na nějaký pořádný stadion, ale tipoval jsem spíš Paříž, ale tyhle tři velkokluby jsem vážně nečekal,“ přiznal útočník Tomáš Chorý.

 „Dostali jsme pravděpodobně nejtěžší skupinu, která byla k dostání. Při představě těch nejhezčích stadionů, které jsou v Evropě, což je v Miláně, na Bayernu a v Barceloně, nás asi čeká spousta krásných zážitků, na které určitě budeme vzpomínat,“ uvedl asistent trenéra Pavel Horváth.

Nadšený byl také Václav Pilař, který stejně jako Horváth byl u první účasti Viktorky v Lize mistrů a po svém návratu do Plzně si jí teď užije znovu. „V kabině jsme byli skoro celý tým a bylo to krásné. Bylo to napínavé až do konce. Polovina si přála skupinu s Paříží a polovina tu naši. Je to prostě úžasné,“ okomentoval Pilař.

„Snili jsme o tom a je to tady!"

Zkušenosti s nejprestižnější klubovou soutěží má i obránce Milan Havel. „Snili jsme o tom a je to tady. Vyšla nám takováhle skupina, což jsme samozřejmě všichni chtěli. Jsem hrozně rád za klub i za tým, který si to zasloužil. Jsme skvělá parta a tohle je pro nás odměna,“ neskrýval své nadšení.

Hráči Viktorie přiznávají, že si asi nejvíc užijí zápas se španělským celkem „Nejvíc se těším do Barcelony, největší horor bude asi Bayern Mnichov,“ řekl se smíchem Chorý. Barcelonu si nejvíc přál i plzeňský odchovanec Jan Sýkora. „Je to fantazie. Mel jsem tři sny. Zahrát si Ligu mistrů, zahrát si ji proti Barceloně a získat s Viktorkou titul. Teď se mi všechny tři splnily nebo splní. Celý ten rok, co jsem tady, je úžasný a tímhle je korunovaný,“ doplnil Sýkora. 

Tomáš Chorý si připsal gól proti AS Řím při poslední účasti v Lize mistrů a určitě by si tento úspěch rád zopakoval. Zatím je ale velmi opatrný. „Určitě by bylo krásný vstřelit v Lize mistrů vůbec nějakou branku. Kdybych se mi to povedlo, tak mě na tom stadionu nikdo nezastaví,“ dodává.

Plzeň v říjnu 2013 prohrála v Mnichově 0:5, což je její nejvyšší porážka v evropských pohárech. Stejně vysoký debakl utrpěla na hřišti AS Řím a doma s Realem Madrid v roce 2018. Viktoria před 11 lety prohrála v Barceloně 0:2 a katalánskému celku v tehdejším azylu v pražském Edenu podlehla 0:4. S Interem se ještě Západočeši nepotkali, ale v roce 2011 ve skupině s jiným milánským mužstvem AC prohráli venku 0:2 a doma remizovali 2:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria, Liga mistrů, los Ligy mistrů, Bayern, Barcelona, Inter Milán, ohlasy, Chorý, Pilař, Horváth, Kopic, Liga mistrů UEFA, FC Barcelona, FC Viktoria Plzeň, FC Bayern München, FC Internazionale Milano, FK Viktoria Žižkov, Paris Saint-Germai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naprostá fantazie a splněný klukovský sen. Viktoriáni jsou z losu skupiny Ligy mistrů nadšení  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.