Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Okamžitý vyhazov z kádru FC Viktoria Plzeň dostal Albánec Kristi Qose, který napadl rozhodčího

Vyhazov z týmu FC Viktoria Plzeň dostal albánský záložník Kristi Qose. Důvodem byl jeho naprosto nepochopitelný „blikanec“ a následné vyloučení ve víkendovém zápase viktoriánského B týmu s pražskou Admirou. Letní posila viktoriánů napadla a povalila na zem hlavního rozhodčího Marka Pilného. Ještě předtím srazil na zem hráče Admiry.

Disciplinární komise potrestala ve středu Kristiho Qoseho za vyloučení ve víkendovém zápase viktoriánského B týmu čtyřměsíčním zákazem činnosti. Téhož dne s ním Viktoria Plzeň rozvázala po vzájemné dohodě smlouvu. „I na základě tohoto rozhodnutí došlo mezi hráčem a klubem k dohodě o rozvázání kontraktu. Kristi Qose se tedy stává volným hráčem, s okamžitou platností opouští klub a ani jedna ze zainteresovaných stran již nebude celou věc jakkoli komentovat,“ sdělil na klubovém webu mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Záležitost kolem hráče, který do Plzně přišel v létě z Karviné se řešila v součinnosti s Českou asociací fotbalových hráčů. „Dohoda byla pro obě strany v tuto chvíli asi nejlepším možným řešením. Zároveň bych chtěla poděkovat Disciplinární komisi ŘKČ za spravedlivý a profesionální přístup v rámci posouzení provinění hráče,” uvedla její předsedkyně Markéta Vochoska Haindlová. V Plzni sice podepsal Qose na dva roky, ale v klubu se ani neohřál. Na svém kontě má jen tři starty, z toho pouze jeden v základní sestavě.

Incident na hřišti Admiry se stal v 63. minutě, když se Qose dostal do rozepře s domácím Janem Martinicem. Rozhodčí už si připravoval žlutou kartu, ale než ji hráči Plzně ukázal, ten srazil k zemi kapitána pražského klubu. Rozhodčí okamžitě vytáhl červenou kartu a odmítl o trestu diskutovat. Když se k hříšníkovi otočil zády, ten do něj zákeřně strčil rukama a povalil ho na zem. Admira v utkání porazila plzeňské béčko 3:1.

„Jde o velmi zajímavého hráče, kterého jsme sledovali delší období. V české lize odehrál stabilně tři sezony a věříme, že pro nás bude přínosem,“ uvedl při příchodu dnes již bývalého hráče do plzeňského kádru generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Kristi Qose, napadl rozhodčího, vyhazov z kádru, FC Viktoria Plzeň, Marek Pilný, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okamžitý vyhazov z kádru FC Viktoria Plzeň dostal Albánec Kristi Qose, který napadl rozhodčího  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.