Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Michal Bílek: Šance proti Karabachu vidím naprosto vyrovnaně, jsme dobře připraveni

Viktoriáni úspěšně dorazili do Baku, kde je na stadionu Tofiqa Bahramova čekal předzápasový trénink. Trenér Plzně Michal Bílek považuje utkání s Karabachem za vyrovnaný. Stejně mluvil i Jan Kopic, který se před šesti lety právě zde podílel na postupovém gólu Viktorie.

Záložník Jan Kopic, který má na tento fotbalový stánek šest let staré postupové vzpomínky, upozornil společně s hlavním trenérem Viktorie Michalem Bílkem na sílu soupeře, na kterého se pečlivě připravovali a oba si věří na dobrý výsledek.

Jan Kopic asistoval u rozhodujícího gólu, který na stadionu v Baku zajistil postup Viktorie přes Karabach před šesti lety, a také zde vystřelil výhru národnímu týmu. „Vzpomínky na tento stadion mám jen dobré. Pamatuji si pozápasovou euforii celého mančaftu, i když se ten výsledek tady nerodil lehce a bylo to pro nás šťastné vítězství,“ vzpomenul před blížícím se zápasem.

„Jakmile jsme znali los, tak jsme počítali s tím, že nás tady čeká velké teplo, a také bouřlivá atmosféra. Je to něco, co nás nepřekvapuje. Věřím tomu, že jsme na zápas dobře připravení,“ uvedl trenér Michal Bílek.

Jeho svěřenci mají za sebou trénink v horkém kavkazském prostředí. „Podnebí je tady trochu jiné, ale to jsme dopředu věděli. Je to jeden zápas, 90 minut a musíme to zvládnout. Určitě se na to nebudeme vymlouvat a nebude to pro nás žádný velký handicap,“ uvědomuje si Kopic.

„Do všech předkol jsme vstupovali s tím, že chceme vybojovat postup do Ligy mistrů, důležité dva kroky již máme za sebou a uděláme maximum, abychom to dotáhli. Víme, co nás čeká, je před námi těžký protivník, ale také víme, co udělat, abychom jeho sílu eliminovali a odvezli si dobrý výsledek,“ pokračoval kouč.

A co vidí Kopic jako hlavní klíč k úspěchu? „Myslím si, že Karabach hraje podobně jako před šesti lety. Musíme být hlavně zodpovědní dozadu a pohlídat si jejich rychlé hráče, ale být aktivní také dopředu, abychom pouze nebránili, ale také hrozili,“ prozradil.

„Karabach v předkolech odváděl velmi dobrou práci, svědčí o tom fakt, že vyřadil mistra Polska, Švýcarska i Maďarska. Ta kvalita na jejich straně rozhodně je. Ale i my jsme také předváděli velice dobré výkony a šance na postup proto vidím naprosto vyrovnaně,“ uzavřel Bílek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP / Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Baku, Karabach, Michal Bílek, Jan Kopic, FK Viktoria Žižkov, Liga mistrů UEFA, Polsko, Švýcarsko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Bílek: Šance proti Karabachu vidím naprosto vyrovnaně, jsme dobře připraveni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.