Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktorián Mosquera obvinil z rasismu asistenta Slávie, plzeňský klub žádá tvrdý postih

Rasistické urážky a extrémně vulgární nadávky padaly na vyhroceném nedělním utkání na pražské Slavii, která zdolala FC Viktoria Plzeň 2:0. To vše mělo zaznít podle informací plzeňského klubu z realizačního týmu Slavie. Rasistickou urážku prý schytal plzeňský hráč Jhon Mosquera. FC Viktoria Plzeň teď ostře reaguje na události ze závěru utkání, které dalece přesáhly hranice slušnosti a žádá tvrdý postih. O utkání se zřejmě bude mluvit ještě hodně dlouho. Olej do ohně už předtím přilil také bývalý hráč Plzně Michael Krmenčík bouřlivou oslavou svého gólu do branky mateřského klubu. Za to už ho kritizovali fanoušci Plzně i bývalí spoluhráči.

„Extrémně vulgární chování některých členů domácího realizačního týmu v průběhu celého zápasu i po něm považujeme za absolutně nedůstojné. Vrcholem byla situace, kdy hráč našeho klubu Jhon Mosquera odcházel do kabin a vyslechl si řadu nadávek nejen z publika, ale bohužel i z řad právě domácího realizačního týmu. Jeden z jeho členů jej podle jeho slov dokonce urazil rasisticky, na což Jhon Mosquera upozornil bezprostředně po zápase v útrobách stadionu a následně i na sociálních sítích,“ stojí v oficiálním prohlášení FC Viktoria Plzeň, které poskytl jeho mluvčí Václav Hanzlík.  

„FC Viktoria Plzeň stojí pevně za svým hráčem, kterému plně důvěřujeme a má naši maximální podporu. Žádáme tedy domácí klub o důkladné prošetření celého incidentu a případně i tvrdý postih konkrétního viníka. Porážku na hřišti přijímáme, jednání tohoto typu však tolerovat ani tiše přejít nehodláme,“ uvedlo vedení plzeňského klubu.

A co přesně se na hřišti stalo? Na sociální síti totiž třetí vyloučený hráč Plzně, Kolumbijec Jhon Mosquera, obvinil slávistického asistenta Pavla Řeháka z rasismu. Toho se měl prý dopustit v okamžiku, kdy hráč opouštěl kříště a mířil do kabin. Mosquera na sociální síti uvedl, že ho slávistický asistent nazval opicí. Doslova napsal: „Ten hloupý člověk mi řekl opice." A reagoval na to slovy: „Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože to bych mu rozbil obličej." Svůj příspěvek pak ale smazal. Sdíleli ho ovšem další lidé na sociálních sítích, kde je stále dohledatelný.

Západočeši si během celého zápasu museli vyslechnout řadu nadávek z hlediště, "kotel" za brankou například skandoval "Zk.....á" a zbytek stadionu připojil "Plzeň".

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ladislav Nussbauer / FC Viktoria Plzeň

Štítky Jhon Mosquera, rasistické urážky, FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, rasismus, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, SK Slavia Praha, Michael Krmenčík, sociální síť, Pavel Řehák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorián Mosquera obvinil z rasismu asistenta Slávie, plzeňský klub žádá tvrdý postih  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.