Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Staněk: Poprvé v základní sestavě reprezentace a na svém domácím stadionu, to je splněný sen

Čeští fotbalisté dnes zakončí zářijový program domácím přípravným zápasem s Ukrajinou v Plzni. Reprezentanti chtějí v souboji čtvrtfinalistů nedávného mistrovství Evropy podat lepší výkon než v neděli ve světové kvalifikaci v Belgii, kde prohráli 0:3. Na zápas ve velmi těší viktoriánský gólman Jindřich Staněk, který bude mít v hledišti řadu rodinných příslušníků a známých.

Trenér Jaroslav Šilhavý z nejrůznějších důvodů postrádá zhruba 20 hráčů a plánuje částečně obměnit sestavu. Kompletní nebudou ani Ukrajinci, jimž bude oproti víkendové remíze s Francií scházet osm hráčů. Fotbalisté věří, že jim bude přát i štěstí. Ostatně také Česko v samostatné historii vyhrálo v Plzni všech sedm zápasů. Utkání začne dnes ve 20:45.

V dnešním přípravném utkání s Ukrajinou poprvé v kariéře nastoupí za reprezentaci v základní sestavě plzeňský brankář Jindřich Staněk. Gólman v neděli v utkání světové kvalifikace v Belgii po 14 minutách nahradil zraněného Tomáše Vaclíka a debutoval v reprezentačním A-týmu. Po zápase, který český celek prohrál 0:3, se setkal s trenérem "Rudých ďáblů" Robertem Martínezem a útočníkem Romeluem Lukakuem, s nimiž v minulosti působil v Evertonu.

Policisté upozorňují řidiče, že kapacita parkovacího domu Rychtářka je kvůli zamluveným místům snížená. Lidem proto doporučují nechat vozidla na okraji města na větších parkovištích a v maximální míře využít MHD. Most od pivovaru ke stadionu bude od 17h uzavřený.

„Zápas v Belgii už jsem vstřebal. Byl to výjimečný moment pro mou kariéru a jsem strašně rád za takovou zkušenost. Na zápas v Plzni se samozřejmě těším, jsem stoprocentně připravený," řekl při on-line tiskové konferenci Staněk. „Bude to velice speciální den pro mě. Všechno se to takhle sešlo. Ať už je to příběh s trenérem Martínezem či Lukakuem, tak i to, že budu poprvé v kariéře v základní sestavě reprezentace zrovna na svém domácím stadionu. Znamená to pro mě hodně, je to splněný sen," dodal pětadvacetiletý gólman.

V hledišti plzeňské Doosan areny bude ve středu mít řadu blízkých. „Ten speciální den chtějí všichni prožít se mnou. Bude tu dost lidí i kamarádů, mamka, ségra, přítelkyně, její rodiče, nejlepší kamarád přijede z Prahy. Jak říkal trenér, přijedou Hujerovi," smál se Staněk v narážce na širokou rodinu v legendární televizní komedii Marečku, podejte mi pero!

Do reprezentace se dostal přesto, že byl na začátku sezony zraněný a za Plzeň odchytal jen jedno ligové utkání. „Zraněný jsem sice byl, moc jsem toho neodehrál, ale dřel jsem, abych se co nejdříve vrátil. Pro někoho to asi může znít blbě, že jsem v národním týmu po jednom odehraném utkání po zranění. Ale trenéři se pro mě rozhodli a já jsem stoprocentně připravený. Nepřemýšlím nad tím, jestli jsem měl nějaký výpadek. Pro mě je důležité, že jsem stoprocentně fit a můžu podat co nejlepší výkon," dodal Staněk.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, reprezentace, Česká republika, Ukrajina, Jindřich Staněk, FC Viktoria Plzeň, Belgie, Evropa, trenér, kariéra, Jaroslav Šilhavý, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staněk: Poprvé v základní sestavě reprezentace a na svém domácím stadionu, to je splněný sen  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.