Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Utkání s Brestem bude doprovázet řada opatření, testovací místo bude i před stadionem

Už dnes nastoupí viktoriáni do prvního zápasu nově vzniklé Evropské konferenční ligy. S Dynamem Brest se utkají na domácí půdě v Doosan Aréně. Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru může být stadion zaplněn diváky jen z poloviny kapacity, což je 11 700 míst. Kromě vstupenky budou muset fanoušci prokázat bezinfekčnost PCR testem nebo dokladem o očkování. Speciální testovací místo bude také přímo ve Štuncových sadech.

Zápas s běloruským Dynemem Brest odstartuje už dnes v 19 hodin. Pro Viktorii Plzeň je to první soutěžní zápas sezony, na kterou se připravovali v Rakousku. Během přípravných utkání pětkrát vyhráli a jednou remizovali. V Generálce na ostré zápasy pak zdolali ruskou Tulu 1:0.

„Celé soustředění bylo výborné. Měli jsme skvělé podmínky i štěstí na počasí. Sehráli jsme tři těžká utkání, dvě jsme vyhráli, jednou remizovali, s tím mohu být spokojen,“ hodnotil pobyt v rakouském Westendorfu trenér Plzeňanů Michal Bílek.

Zápas budou provázet také bezpečností opatření spojena s koronavirou pandemií. Turnikety se na stadionu otevřou jako vždy 90 minut před zápasem. Pořadatelé doporučují, aby diváci přišli s předstihem a vyhnuli se frontám. Na stadionu by fanoušci měli mít nasazené respirátory. Podle aktuálních pravidel UEFA nesmí být na stadionu fanoušci hostů.

Počet diváků na fotbalových stadionech bude opět regulován. Test nebo očkování je podmínkou

Už jen několik dní zbývá do stratu dvou nejvyšších fotbalových lig v tuzemsku. Ligová fotbalová asociace před startem zveřejnila informace k regulaci diváků na stadionu. I v nadcházející sezoně tak bude omezen počet fanoušků na stadionech.

U vstupu by se lidé měli prokázat potvrzením, že nejsou nakaženi virem covid-19. Klub zároveň upozorňuje, že je nutné mít potvrzení na papíře a nestačí mít pouze fotografii v mobilu. V tomto případě budou pořadatelé brát na vědomí pouze aplikaci Tečka.

„Chceme fanouškům vyjít maximálně vstříc a ulehčit jim návštěvu zápasu. Z toho důvodu opět zřídíme přímo na stadionu speciální testovací místo. Pokud to lze, doporučujeme nechat se otestovat s předstihem na stálém odběrovém místě u parkovacího domu Rychtářka, kam se lze zaregistrovat online. Toto místo bude otevřené i v den zápasu od 8:00. Od 12:00 pak bude k dispozici i speciální odběrové místo přímo v Doosan Areně v sektoru U. I sem je dobré se registrovat dopředu a přijít, pokud možno, s předstihem,“ doplňuje vedení klubu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Dynamo Brest, opatření, covid, FC Brest, Evropská konferenční liga UEFA, SK Dynamo České Budějovice, Rakousko, UEFA, Michal Bílek, Tula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání s Brestem bude doprovázet řada opatření, testovací místo bude i před stadionem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.