Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoria Plzeň porazila v přípravě Domažlice 4:2, jeden gól inkasovala i od Davida Limberského

Také třetí a poslední přípravný zápas před odjezdem na rakouské soustředění zvládla Viktorka na výbornou. Hravě si poradila s třetiligovou Jiskrou Domažlice, kterou zdolala 4:2. Jeden z gólů do branky viktoriánů vstřelil i jejich někdejší spoluhráč David Limberský, jenž po ukončení profesionální kariéry nastoupil právě v Domažlicích.

Góly Plzně naopak vstřelili samí útočníci. Tomáš Chorý zaznamenal dvě branky, po jedné přidali Jean-David Beauguel a Lukáš Matějka. Hrálo se netradičně 4x30 minut.

Pro Viktorku začalo utkání velmi nepříjemně, už v 7. minutě se totiž zranil Lukáš Kalvach, jehož musel nahradit Modou Ndiaye. První šanci si následně vypracovali hosté, to když František Dvořák zkusil dalekonosný pokus – ten však pokryl Jindřich Staněk. Na straně Plzně poprvé ohrozil bránu Milan Havel, jehož hlavičku ale pokryl Lukáš Brych.

Ve 38. minutě se více než tisícovka diváků v Luční mohla poprvé radovat. Adriel Ba Loua uvolnil Jana Kopice, ten ještě před prázdnou bránou našel Jeana-Davida Beauguela a francouzský dlouhán zakončil krásnou akci Viktorky gólově, 1:0! Tímto výsledek také první poločas skončil.

V druhé šedesátiminutovce viděli diváci hned tři penalty! Nejprve na 2:0 zvyšoval Tomáš Chorý, jenže potom se na druhé straně k pokutovému kopu postavil David Limberský a legenda FCVP snížila. Zanedlouho však zpátky do dvougólového vedení poslal Plzeňany znovu Chorý.

„Ani to neberu tak, že jsem odešel. Na hřišti se sice neobjevím, ale v klubu jsem pořád. S kluky a vedením jsem v každodenním kontaktu, takže mě nějaká nostalgie nepřepadla. Jsem pořád součástí klubu, a tak to zůstane celý život, i kdyby jen jako řadový fanoušek. Tento klub nikdy neopustím,“ řekl po zápase David Limberský.

Jiskra se nevzdala a i podruhé stáhla náskok Viktorky na rozdíl jediného gólu. Přesný centr z levé strany volejem z první nádherně uklidil za Staňkova záda Petr Mužík. Gólové hody plzeňských útočníků dokonal ve 103. minutě Lukáš Matějka. Západočeši tak v posledním duelu před odjezdem do Rakouska zdolali Domažlice 4:2.

Trenér Bílek: S přípravou jsem spokojen

„Chtěl jsem, aby všichni měli stejnou zátěž, proto jsme hráli takto. Bylo vidět, že je to trošku utahané, protože hráči toho mají dost. Končíme druhý týden přípravy a těžce trénujeme,“ prozradil Michal Bílek. „Teď fakt dřeme hlavně na sílu a kondici, ale na můj vkus jsme dostali hodně gólů. Ani v této fázi by se to proti třetiligovému mančaftu nemělo stávat,“ myslí si obránce Matěj Hybš.

I přesto Viktorka znovu vyhrála a v přípravném období je zatím stoprocentní. „Každé vítězství je povzbuzující. Byť to není v přípravě úplně to základní, fotbal hrajeme proto, abychom vyhrávali a klukům to vždycky pomůže,“ hodnotí Bílek.

„Jsem spokojen i s tím, jak jsme to odtrénovali. Absolvovali jsme vše, co jsme chtěli a teď nás čeká herní soustředění v Rakousku. Tam je to třeba vyladit tak, abychom byli na první utkání předkola Evropské konferenční ligy dobře připraveni,“ dodává Bílek. „V Rakousku máme další tři přípravné zápasy, tak doufám, že se dobře připravíme na ligu,“ souhlasí Hybš.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Domažlice, příprava, David Limberský, Michal Bílek, Tomáš Chorý, Rakousko, Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Matěj Hybš, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň porazila v přípravě Domažlice 4:2, jeden gól inkasovala i od Davida Limberského  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.