Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Titul slaví Slavia, ve finále MOL Cupu porazila Plzeň 1:0

Ve finále MOL Cupu zvítězila pražská Slavia nad domácí Plzní 1:0. Český pohár tak patří Slavii, což může viktoriány velmi mrzet. Zejména v prvním poločase totiž svěřenci trenéra Michala Bílka nevyužili velké příležitosti. Na začátku druhé půle pak dostal druhou žlutou kartu Milan Havel. Domácí hráli v deseti a situace se začala komplikovat. Jediná trefa Abdallaha Simy následně rozhodla o triumfu Pražanů.

Úvodní obrovskou možnost zápasu měla Viktorka. Jean-David Beauguel skvěle prodloužil míč na Pavla Buchu, ten ještě předložil Šimonu Faltovi a plzeňský univerzál se ocitl sám před Ondřejem Kolářem. Slávistický gólman ale velkou příležitost zneškodnil. Sám francouzský útočník poté vypálil zpoza vápna, i proti němu však Kolář zakročil.

Západočeši byli v první půli rozhodně aktivnějším týmem, co se týče gólových šancí. Tu další velkou měl z volného přímého kopu Lukáš Kalvach. Standardku rozehrával z ideální pozice pro střelu, která se mu i povedla nasměrovat přesně pod břevno, jenže Kolář vytáhl fantastický zákrok. Do kabin tak obě mužstva odcházela s nerozhodným stavem.

Zkraje druhého poločasu se musel předvést i Jindřich Staněk, když vytáhl střelu Nicolae Stanciua na bližší tyč. Obrovská komplikace přišla v 54. minutě, ve které Milan Havel dostal druhou žlutou kartu a Plzeň tak dohrávala zbytek zápasu v deseti. Po hodině hry se Staněk znovu zaskvěl, tentokráte proti dalekonosné střele Baha.

Viktorka se ani o deseti nevzdala. Jako další se do zakončení svou urputností dostal Aleš Čermák, ale hostující obrana jeho nadějný pokus zblokovala. V 73. minutě se však plzeňské ambice na triumf začaly ztenčovat. Simon Deli přesným nákopem našel Ibrahimu Traorého, jenž sklepl na zcela volného Abdallaha Simu a Slavia vedla.

V závěru zápasu mohli Západočeši vyrovnat, jenže Jakub Brabec z vápna míč přepálil nad bránu. Sešívaní tak po trefě Simy slaví triumf v MOL Cupu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky MOL Cup, FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, finále MOL Cup, SK Slavia Praha, Milan Havel, Michal Bílek, finále, Ondřej Kolář, FK Viktoria Žižkov, Jindřich Staněk, Jean-David Beauguel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titul slaví Slavia, ve finále MOL Cupu porazila Plzeň 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.