Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tři viktoriáni jsou v nominaci kádru na mistrovství Evropy hráčů do 21 let

Hned tři viktoriáni jsou ve třiadvacetičlenné nominaci trenéra Karla Krejčíka na mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které letos hostí Slovinsko s Maďarsko. Bývalý kouč plzeňské Viktorie nominoval do týmu střední záložníky Pavla Buchu a Pavla Šulce, nechybí ani Dominik Janošek, který momentálně hostuje ve Zlíně. Mezi náhradníky je pak ještě Michal Hlavatý hostující v Pardubicích.

Ani jeden z nominovaných viktoriánů není v týmu nováčkem. Pavel Bucha má za sebou s týmem U21 již 12 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky. Pavel Šulc nastoupil do čtyř zápasů a trefil se jednou, Dominik Janošek je nejzkušenější se 13 odehranými zápasy a vstřelil dvě branky.

V úvodní fázi ME se představí 16 týmů rozdělených do čtyř skupin. Nejlepší dva týmy z každé skupiny si zajistí postup do play off, které se bude hrát v červnu, tedy po konci ligové sezony 2020/2021. Češi odehrají základní skupinu ve slovinském Celje, kde se utkají s Itálií (24. března od 18:00), Slovinskem (27. března od 18:00) a Španělskem (30. března od 21:00).

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí při tvorbě nominace na úvodní část mistrovství Evropy sázel především na vyzkoušené hráče, s nimiž spolupracuje delší dobu, byť uznal, že forma a vytížení není u všech jeho svěřenců ideální. "Jádro týmu tvoří kluci, s kterými mám už větší zkušenost. Nějak to doplňujeme o talentované hráče, kteří vyskočí v lize. Kvalifikace mi ukázala, že přestože se to nerodilo lehce, snažil jsem se nezmatkovat a spíš sázel na vyzkoušené hráče, kteří už delší dobu vědí, jak se chceme v zápasech prezentovat. Myslím, že ta cesta byla správná," řekl dnes trenér Krejčí na on-line tiskové konferenci.

Mužstvo se sejde v neděli večer, absolvuje testy na covid-19 a v pondělí v 15 hodin odletí do Slovinska. "Bohužel situace kolem covidu je taková, jaká je. Museli jsme zrušit tréninkový kemp, takže jedeme z voleje na mistrovství Evropy. Klukům věřím, že jsou odhodlaní šampionát dobře odehrát," prohlásil Krejčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, nominace, reprezentace, mistrovství Evropy, hráči do 21 let, Evropa, Slovinsko, Dominik Janošek, Pavel Šulc, Michal Hlavatý, Karel Krejčík, Maďarsko, Pardubice, Zlín, Karel Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři viktoriáni jsou v nominaci kádru na mistrovství Evropy hráčů do 21 let  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.