Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Věříme, že už naši snahu přetavíme ve tři body říká viktorián Jan Kovařík

Poprvé v roce 2021 se viktoriáni v soutěžním duelu představí v Doosan Areně. V dnešním utkání od 16:00 hodin vyzvou ligového nováčka z Pardubic. Jak se na nového soupeře těší Jan Kovařík a co od zápasu očekává trenér Adrian Guľa?

V prvním utkání roku 2021 se v Příbrami zranili Lukáš Hejda s Davidem Limberským. Jak to s nimi nyní vypadá? „S Hejdisem je to bohužel na delší dobu, což je nepříjemnost. S Davidem je to příznivější, ale uvidíme v nejbližších dnech, jestli bude moci naskočit do zápasu,“ prozradil trenér Adrian Guľa, který kvůli karetnímu trestu bude postrádat ještě Aleše Čermáka. „Konkurenční prostředí ve středu hřiště pro nás znamená, že nemusíme jít do nějakých extrémních změn v rozestavení, takže nahradit Čermyho zvládneme. A já věřím že nejen herně, ale i výsledkově,“ doplňuje.

Těšit ho pak může návrat Adriela Ba Louy k týmu a výkon Filipa Kaši, který Hejdu v Příbrami nahradil na začátku zápasu. „Je podstatné, aby konkurenční prostředí nebylo jen na oko, ale i skutečně tak silné, že hráči, kteří dostanou prostor, jsou schopni vám pomoci,“ říká trenér. „U Ba Louy je dobře, že už je s námi zpátky v procesu a věříme, že naše síla tím vzroste. Ale nechceme, aby to záleželo na jednom hráči, vždy budeme spoléhat na týmovost,“ podotýká Adrian Guľa.

Produktivita. Především na ní chtějí viktoriáni nyní zapracovat. „Probrali jsme si utkání v Příbrami. Řekli jsme si, co jsme měli řešit a dělat lépe,“ prozrazuje záložník či bek Jan Kovařík. „Doufám a věřím, že už to teď přeneseme i do soutěžních zápasů a dojdeme si pro tři body. Musíme být více agresivní ve vápně, to znamená chodit tam s tím, že chceme dát gól. Pak se míče začnou odrážet k nám a věříme, že už se to zlomí,“ přeje si hráč nosící číslo 19 na zádech.

Ten v Příbrami na levé straně poprvé hrál s nováčkem Šimonem Faltou. „Je to inteligentní a šikovný hráč. Nebude a nemá problém se zařazením do týmu a herního systému. Doufám, že nám pomůže k výsledkům a i trofejím,“ říká o spolupráci s ním Kovařík.

V Pardubicích, se kterými se viktoriáni v neděli utkají, hostují tři viktoriáni – Michal Hlavatý, Lukáš Pfeifer a Filip Čihák. „Jejich herní růst sledujeme,“ potvrzuje kouč Guľa. „Hráli tam druhou ligu a vykopali si nejvyšší soutěž, to je vynikající progres. Hráče máme v portfoliu a snažíme se jim ukázat, že je cesta vrátit se do Plzně v plné síle a kvalitě. Za poslední rok to ukázali třeba Pavel Bucha, Pavel Šulc či Lukáš Matějka. Všechno je na nich,“ vzkazuje slovenský trenér.

Ten věří, že jeho tým zlepší ofenzivní produktivitu. „Důvěřujeme našemu procesu. Hráči si musí věci z tréninku přenášet do zápasu. Sice se to teď neprojevuje, ale musíme v tom vydržet, zlomit to vítězstvím, góly a zvrátit naši situaci,“ říká. „Pardubice mají i jako nováček kvalitu, první část sezony odehrály velice slušně. Jsou organizované, mají dobrý přechod do útoku a pro nás to bude velká výzva,“ uvědomuje si Adrian Guľa.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Pardubice, FORTUNA:LIGA, Jan Kovařík, Adrián Guľa, trenér, FK Pardubice, 1. FK Příbram, Stadion města Plzně, David Limberský, Lukáš Hejda, Aleš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věříme, že už naši snahu přetavíme ve tři body říká viktorián Jan Kovařík  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.