Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ani tentokrát to nevyšlo, viktoriáni prohráli v infarktovém zápasu na hřišti Jablonce 3:2

, aktualizováno 12. prosince 2020, 22:00

Po třech neúspěšných zápasech si dnes večer chtěli viktoriáni napravit reputaci s obávaným Jabloncem. Do utkání vletěli hráči FC Viktoria Plzeň jako tajfun a po prvním poločasu vedli na hřišti soupeře 0:2. Domácí se ovšem ve druhé půli překvapivě vzchopili a zápas ve svůj prospěch senzačně otočili, jako by je předtím někdo v šatně polil živou vodou. Zápas nakonec vyhrál Jablonec 3:2.

Poprvé se hosté z Plzně mohli radovat už ve 12. minutě, kdy se jim po více než měsíci gólové absence podařilo skórovat. Nejprve měl možnost po centru zakončit Beauguel, tomu se to ale v souboji nepodařilo. Odražený míč se ale dostal k Pavlu Buchovi, který nezaváhal a otevřel skóre ve prospěch Plzně.  

Těsně před odchodem do šaten dala Viktoria ukázkový gól. A opět u toho byl Pavech Bucha. Na jeho centr od rohového praporku si naskočil Jean David Beauguel a tentokrát byl úspěšný. Nekompromisní hlavičkou poslal míč za záda brankáře Hanuše.

Severočeši ovšem nesložili zbraně. V 58. minutě snížili na 1:2 a zadělali tak na pořádné drama. Jakub Podaný si našel Martina Doležala, který pálil do plzeňské branky.  

A děly se velké věci i dál, ke smůle Plzně. V 66. minutě domácí vyrovnali. Po rohovém kopu se dostal k míči Jaroslav Zelený a po zemi poslal míč k tyči rovnou do brány a bylo to 2:2. 

A pohroma hostů pokračovala dál. Jablonečtí v 77. minutě senzačně otočili skóre ve svůj prospěch. Po přihrávce Vojtěcha Kubisty pálil po zemi opět k tyči Tomáš Ladra a bylo to 3:2. Ze hřiště šel David Limberský, kterého nahradil Jan Kovařík. Střídali i domácí. V nastavení mohl vyrovnat Hlavou ještě Zdeněk Ondrášek, ale jeho hlavičku chytil neomylně brankář domácích. Na výsledku se už nic nezměnilo a Plzeň odjíždí domů bez bodů a hodně smutně. 

„Odehráli jsme výborný první poločas. V něm jsme předváděli náš fotbal, byli jsme dominantní, dali dva góly, tyčku, neuznali nám branku... Mužstvo fungovalo velmi kvalitně. Ve druhé části jsme přestali hrát naším způsobem, úplně odešly principy naší hry a navrch jsme dostali tři góly. To je neakceptovatelné,“ má jasno kouč Viktorie Plzeň Adrian Guľa.

Čím si vysvětloval rozdílné výkony v rámci poločasů? „Soupeř připravil o přestávce střídání a dostal se do hry. V našem vápně byl tak čtyřikrát a třikrát z toho dal gól, to je neuvěřitelné. Ale i takový je prostě fotbal,“ konsttoval Guľa.

„Věřím tomu, že v nejbližším zápase už přijde bod zlomu. Je třeba, abychom začali vyhrávat a hrát o mnoho kvalitněji. Sedneme si k tomu. Víme, že to potřebujeme okamžitě zastavit. Potřebujeme být soudržní a vytrvalejší v detailech, které dělají zápasy zajímavějšími,“ uzavřel Adrian Guľa pozápasové hodnocení.

Zklamaný byl po utkání i Pavel Bucha. „Je to pro nás hrozné zklamání a ostuda. Nevím, co bych k tomu jiného řekl. Vedeme 2:0 o půli a stane se tohle. Chtělo to přidat třetí gól, nebo aspoň poctivě bránit. Nechali jsme si dát na 1:2 a jako kdyby nás pohltil strach. Napadalo nám to tam a je z toho tenhle šílený výsledek,“ komentoval průšvih plzeňský záložník.

„O půli jsme věřili všichni. Zvládli jsme ji dobře, měli jsme šance a neuznaný gól – povedla se nám. Jít s tímto výsledkem do kabiny po takové době, každý věřil, že to dotáhneme do vítězství. Místo toho se stane tohle… Je to ostuda!“ říká středopolař FCVP.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrián Guľa, liga, zápas s Jabloncem, FK Baumit Jablonec, Pavel Bucha, David Limberský, Zdeněk Ondrášek, Martin Doležal, Jaroslav Zelený, Jan Kovařík, Jakub Podaný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani tentokrát to nevyšlo, viktoriáni prohráli v infarktovém zápasu na hřišti Jablonce 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.