Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chceme být opět góloví, věří si před dnešním zápasem s Jabloncem trenér viktoriánů

Na hřišti silného Jablonce sehraje dnešní zápas v rámci 11. kola FORTUNA:LIGY FC Viktoria Plzeň a utkání začíná v 18.30 hodin. Trenér Adrian Guľa je přesvědčený, že poslední tři neúspěšné zápasy už jsou minulostí a jeho svěřenci na ně dají zapomenout.

„O síle Jablonce v domácím prostředí víme, už jsme tam vyhráli na jaře v minulé sezoně, tak věřím, že se to podaří i tentokráte,“ vzpomíná trenér Adrian Guľa na vítězství 2:1, kdy viktoriáni vedli o dva góly již po první půli. „Takový start by byl dobrý i tentokráte. Ale samozřejmě víme, že je podstatné zvládnout i střed zápasu a jeho závěr. Jablonec již tehdy ukázal, že se nevzdává ani za nepříznivého stavu, museli jsme bojovat až do konce,“ podotýká slovenský kouč.

Jeho tým již čeká tři zápasy na vstřelený gól. „To už nesmíme řešit, je to minulost, stalo se. Je to nepříjemná situace, ale teď potřebujeme být trpělivější v zápase, co se týče finální produktivity. Věřím, že na to máme silné kvalitní hráče i ofenzivní myšlení. Jsem přesvědčený, že to bylo jen špatné období a teď do toho dáme výraznější emoce a chceme být opět góloví. Tým na to má,“ věří trenér Guľa.

Ve druhém poločase proti Karviné vyzkoušel hru na dva útočníky. Připadá taková varianta i v sobotu? „Jsem rád, že jsme si to mohli vyzkoušet. Hlavně to je ale o počtu a ochotě hráčů dostávat se do vápna, riskovat, brát na sebe odpovědnost, opřít se o vlastní talent a vložit ho do týmovosti. Je podstatné, abychom přitáhli nazpět produktivitu, která tu byla a je!“ burcuje Adrian Guľa.

Ten v duelu vedle již zraněných Ondřeje Mihálika a Matěje Hybše bude podstrádat i nově zraněného Jana Kopice, který podstoupil operaci postranního vazu kolena. „Přejeme mu brzké uzdravení,“ říká Guľa. „Věříme, že se nám ho podaří nahradit. Vždy je důležité mít možnost opírat se o tým a těžit z toho, že individuální kvalita hráče je vložena pro mužstvo, tím pádem lze nahradit i ty významné hráče,“ ví trenér.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrián Guľa, liga, zápas s Jabloncem, FK Baumit Jablonec, trenér, 1. česká fotbalová liga, MFK Karviná, Jan Kopic, Matěj Hybš, Ondřej Mihálik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme být opět góloví, věří si před dnešním zápasem s Jabloncem trenér viktoriánů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.