Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni přijdou o kapitána, Roman Hubník v Plzni končí a odchází do Sigmy

Další smutná zpráva pro FC Viktoria Plzeň. Klub po letech opouští stoper Roman Hubník a zamíří do Olomouce, kde svou ligovou kariéru započal. Urostlý chlapík se zarostlou tváří a kapitánskou páskou na levé paži. Lídr v kabině i na hřišti, oblíbený napříč fanouškovskými skupinami. Tak Romana Hubníka všichni známe, tak si ho také budeme v Plzni pamatovat.

Do Viktorie přišel v září 2013 z bundesligy, v níž oblékal dres Herthy Berlín. Původně podepsal roční smlouvu, věrný červenomodrému dresu však zůstal, až na krátké hostování v Olomouci, hned sedm let. A měl lví podíl na úspěšném období, kdy Viktoria sbírala mistrovské tituly, hrála UEFA Champions League či bavila fanoušky tažením Evropskou ligou.

Nyní se kapitán loučí. Právě po této sezoně se vrací do týmu, v němž fotbalově vyrůstal. Je potřeba říci jediné: Kapitáne, děkujeme!

„Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené,“ říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Čas nelze zastavit a i náš kádr prochází poslední dobou výraznou obměnou. S Romanem jsme se tedy domluvili, že po konci sezony, kdy mu končí smlouva, přestoupí do Olomouce, vlastně se tak vrací domů. Přeji mu, aby se mu dále dařilo jak na hřišti, tak mimo něj,“ dodává generální manažer klubu. Viktoria se bude chtít se svým kapitánem oficiálně rozloučit při posledním domácím zápase této sezony, tedy ve středu 8. července v duelu s Libercem.

„Ve Viktorce jsem prožil nezapomenutelné roky. Vždy jsem hrdě nosil dres i kapitánskou pásku a klukům budu i nadále držet palce, budu se sem rád vracet. Nyní jsme se domluvili, že je ideální čas na návrat domů, kde budu ještě nějakou chvíli pokračovat v kariéře a budu to mít i blíže ke své rodině. Moc se těším na poslední zápas, věřím, že si to společně s fanoušky užijeme a uděláme za sezonou vítěznou tečku,“ vzkazuje Roman Hubník.

Roman Hubník debutoval v ligovém utkání za Viktorii 13. září 2013. Dohromady odehrál za Viktorii Plzeň 172 soutěžních zápasů! S klubem získal celkem tři ligové tituly (2015, 2016, 2018), k tomu přidal i Český Superpohár v roce 2015. Střelecky se Romanu Hubníkovi nejvíce dařilo v ročníku 2014/15, kdy vstřelil všechny tři své ligové góly v barvách Viktorky. Mimo jiné byla jeho trefa vítězná v domácím zápase proti Jihlavě, kdy FCVP získala 3. titul v historii, pro vytáhlého stopera to byl jeho první v červenomodrých barvách.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, Roman Hubník, kapitán, odchod, SK Sigma Olomouc, FK Viktoria Žižkov, Hertha BSC Berlin, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, Český Superpohár, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni přijdou o kapitána, Roman Hubník v Plzni končí a odchází do Sigmy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.