Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta doma porazila FC Viktoria Plzeň 2:1 a je ve finále MOL Cupu

Cestu fotbalistů FC Viktoria Plzeň do finále MOL Cupu zastavila dnes večer pražská Sparta. Ta na domácí půdě po gólech Guélora Kangy a Libora Kozáka z prvního poločasu porazila viktoriány 1:2. V závěru utkání ještě snižoval Milan Havel. Ale na finále to nestačilo a o titul se utká Sparta.

Západočeši do utkání naskočili tím správným tempem a hned v úvodní minutě si vytvořili zajímavou šanci ke vstřelení gólu. Po centru Milana Havla se do zakončení snažil protlačit Jan Kopic, v souboji ale neuspěl dle představ a Milan Heča míč chytil.

A byli to hráči Sparty, kdo se radoval. David Limberský v pokutovém území fauloval Lukáše Štetinu, nařízenou penaltu si vzal na svědomí Guélor Kanga a gabonský záložník bezpečně proměnil na 1:0 pro domácí.

Sparťany první branka navnadila i povzbudila a do půl hodiny se jim podařilo odskočit už na dvougólový rozdíl. Bořek Dočkal poslal milimetrový centr na hlavičku Libora Kozáka a ten nekompromisně zavěsil. V nastaveném čase ještě Lukáš Kalvach zkusil štěstí z volného přímého kopu, ale minul. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu 0:2.

Do druhého poločasu odstartovali lépe rudí, hned po pár minutách a centru Bořka Dočkala hlavičkoval Dávid Hancko do tyče. Chvíli poté mohl na druhé straně snížit Jan Kopic, ale stejně jako v první půli, ho i tentokrát domácí gólman vychytal.

Viktoriáni ovšem zápas pořádně zdramatizovali a snížili v nastavení. Po centru Jana Kovaříka se na samém konci utkání trefil Milan Havel. A o pár vteřin mohlo být dokonce vyrovnáno! Jenže pohotovou hlavičku Luďka Pernici skvěle vyrazil na roh Milan Heča. Do závěrečného hvizdu sudího se ovšem už skóre nezměnilo. I proto viktoriáni po prohře 1:2 skončili v semifinále MOL Cupu.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, MOL Cup, Sparta, porážka, AC Sparta Praha, finále, Milan Havel, Libor Kozák, Jan Kopic, Milan Heča, Bořek Dočkal, David Limberský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta doma porazila FC Viktoria Plzeň 2:1 a je ve finále MOL Cupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.