Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hráči musí důvěřovat svým silným stránkám, říká trenér Adrian Guľa před Slávií

Dlouho očekávaný šlágr se blíží. Viktoria hraje v neděli 7. června na hřišti Slavie Praha, na kterou momentálně ztrácí osm bodů. O odhodlání zmenšit náskok a zdramatizovat boj o titul promluvili Aleš Čermák, Jean-David Beauguel a hlavní trenér Adrian Guľa.

„Moc se na ten zápas těším,“ netají Aleš Čermák. „Doufám, že ho zvládneme a přiblížíme se Slavii bodově a dostaneme ji pod tlak. Jsme všichni odhodlaní změnit naši nepříznivou bilanci v Edenu,“ dodává plzeňský záložník. Podobně hovořil také Jean-David Beauguel: „Jsem velmi motivovaný. Všichni v Česku budou ten zápas sledovat. My na Slavii ztrácíme osm bodů a když vyhrajeme, tak uděláme zbytek sezony ještě velmi zajímavý,“ uvědomuje si francouzský útočník.

A jaký bude na Slavii herní plán? „Budeme chtít, aby se soupeř musel přizpůsobovat více naší hře. Budeme hrát to, o co se od zimy snažíme. Doufáme, že tím Slavii zlomíme a vyhrajeme tam. Je to jeden z nejsilnějších týmů v Česku, takže to je určitě velká výzva,“ říká Aleš Čermák. „Nejlepší by bylo, kdybychom dali rychlé góly a dostali tím zápas pod kontrolu. Bude to těžké, ale chceme vyhrát, na to se všichni soustředíme. Slavia vidí, že hrajeme skvěle, a určitě je tím i více pod tlakem. Musíme následovat taktické pokyny našeho trenéra a dopadne to dobře,“ ví Beauguel.

Jak se na utkání těší trenér Adrian Guľa? „Velmi. Bylo důležité, abychom dobře zregenerovali po důležitém vítězství v Ostravě. Je pro nás velmi podstatné, že máme všechny hráče zdravotně k dispozici (kromě dlouhodobě zraněných Ekpaie a Alvira). Všichni jsou na neděli odhodlaní,“ těší kouče.

Pro oba týmy by tříbodový zisk mohl být klíčový. „Už dlouhodobě se ukazuje, že Slavia má svou kvalitu a jasný herní styl. Není o tom, že by vyčkávali nebo hráli z hlubokého bloku na náhodu. Víme o silných stránkách soupeře, stejně tak i my se chceme prezentovat vlastním herním stylem. Proto očekávám kvalitní zápas,“ vyhlíží slovenský trenér Adrian Guľa.

Viktorka na vítězství v Edenu čeká více než šest let. Reportáž z tehdejší výhry 2:0 naleznete ZDE. „Minulost v takových zápasech podle mého názoru nerozhoduje. V takových zápasech je podstatné nasazení a motivace v ten daný moment. Minulý příběh naštěstí nemám v sobě, takže se o tom snažíme takto mluvit i s hráči. Rozhodne to, jak budeme my připravení, samozřejmě při respektu k soupeři, který má kvalitu. Hráči musí důvěřovat svým silným stránkám a jít do toho s odhodláním naplno,“ burcuje Guľa.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, Slavia, utkání, Adrián Guľa, trenér, SK Slavia Praha, Jean-David Beauguel, Aleš Čermák, Česko, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči musí důvěřovat svým silným stránkám, říká trenér Adrian Guľa před Slávií  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.