Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Spartu a vystřídali ji na druhém místě ligové tabulky

Fotbalisté Plzně ve šlágru 13. kola první ligy porazili doma Spartu 1:0 a vystřídali ji na druhém místě tabulky. Viktoria nadále ztrácí na vedoucí Slavii sedm bodů, letenský obhájce titulu je na třetí příčce ještě o další dva body zpět. Zápas ve vyprodaných Štruncových sadech rozhodl ve 30. minutě jedinou brankou Prince Adu.

Plzeň v lize se Spartou bodovala počtvrté z posledních pěti zápasů, z toho třikrát zvítězila. Viktoria potvrdila aktuální formu a vyhrála třetí kolo po sobě. Letenští naopak prohráli tři z posledních čtyř ligových duelů a završili nepovedený týden. Ve středu utrpěli v Lize mistrů v Manchesteru debakl 0:5 se City.

Do plzeňské základní sestavy se po odpykání trestu za vyloučení vrátil středopolař Červ. Spartě chyběl se čtyřmi góly její nejlepší střelec v sezoně nejvyšší soutěže Haraslín, který si přivodil zranění v Manchesteru. Místo něj dostal šanci Daněk, v záloze pak místo Laciho trochu překvapivě nastoupil Sadílek. Jen na lavičce začal Sörensen.

Západočeši byli celou první půli aktivnější, lépe kombinovali a hosté v úvodu jen se štěstím přestáli několik závarů. První větší možnosti nicméně měli Letenští, Ryneš ale v 25. minutě napálil míč z nadějné pozici z voleje vysoko nad.

Po půlhodině hry otevřeli skóre domácí. Šulc přihrál do vápna Aduovi, ten se prvním dotykem chytře uvolnil za stopery a před gólmanem Vindahlem poslal míč přízemní střelou k zadní tyči. Ghanská letní posila potvrdila dobou formu, navázala na dvě trefy při vítězství 3:1 v minulém kole v Ostravě a celkově si za Viktorii připsala pátou soutěžní branku.

Pět minut po změně stran po chybě ve sparťanské rozehrávce napřáhl zpoza vápna Šulc a Vindahl jeho povedený pokus s problémy vyrazil. Dánský trenér Pražanů Friis po hodině hry hned trojnásobně vystřídal a na trávník poslal čerstvé Olatunjiho, Laciho a Sörensena.

Plzeňský kouč Koubek, který v minulosti chytal za Spartu a dělal tam asistenta, zareagoval příchodem Jirky místo Adua a slovenský ofenzivní univerzál se mohl hned uvést pojišťující trefou. Na začátku 70. minutě však po Šulcově přiťuknutí zamířil z pravé strany jen do vnější části tyče.

Pražané byli chvílemi naprosto bezradní, jako by se do jejich hry začala stále více vkrádat nervozita z další možné ztráty v boji o titul. Až v 89. minutě dostali Letenští ideální šanci k vyrovnání po faulu Jemelky těsně za vápnem, střídající Laci však napálil ze slibné pozice jen zeď. V nastavení pak domácí brankář Jedlička vyrazil Olatunjiho tečovaný pokus z úhlu a 50. ligový start oslavil čistým kontem.

Plzeň doma v nejvyšší soutěži bodovala se Spartou popatnácté z posledních 16 zápasů a částečně jí oplatila květnovou porážku ve Štruncových sadech ve finále poháru. Západočeši si také spravili náladu po čtvrteční smolné remíze 2:2 v Evropské lize s PAOK v Soluni, kde v samém závěru ztratili dvougólový náskok.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Chance liga, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Spartu a vystřídali ji na druhém místě ligové tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.