Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Gziru i na Maltě a postoupili závěrečného play off o skupinu

Fotbalisté Plzně v odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy na Maltě porazili Gziru 2:0, navázali na týden starou domácí výhru 4:0 a podle očekávání postoupili do závěrečného play off o skupinu. Obě branky na Národním stadionu v Ta' Qali padly až ve druhém poločase. Ve 47. minutě otevřel skóre Ibrahim Traoré, v 70. minutě přidal druhý gól Adam Vlkanova. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka zvítězili v pátém soutěžním zápase po sobě.

Plzeňští v pozměněné sestavě se rozjížděli pomalu. V 17. minutě po rychlé akci Holíka, Klimenta a Vlkanovy nedokázal dobře zakončit Traoré. Později po standardní situaci Hranáč hlavičkoval o kousek vedle.

Hráči Gziry byli nebezpečnější než v prvním utkání a ve 28. minutě málem otevřeli skóre. Romero ale těsně minul branku hostů, v níž poprvé v sezoně nastoupil Jedlička místo Staňka. Na druhé straně přestřelil Šulc, který nenavázal na nedělní ligový hattrick v Českých Budějovicích. V závěru první půle ještě Jedlička vyrazil na roh tvrdou střelu Lucase Maculy.

Západočeši vstoupili výborně do druhého dějství. Ve 47. minutě Mosquera hlavou vrátil míč do šestnáctky na Traorého, který tvrdou ranou překonal domácího gólmana Cassara. Záložník z Pobřeží slonoviny za Viktorii vstřelil třetí soutěžní gól po letním příchodu ze Slavie. Hosté mohli po chvíli přidat další branky, ale Holíkovu ránu zastavilo břevno a Cassar zastavil nohou Mosquerovu střelu z úhlu. Gólman Gziry poté vyrazil také Klimentův pokus.

Plzeňští se dočkali druhého gólu v 70. minutě. Kliment posunul míč k Vlkanovovi a ten se trefil zpoza šestnáctky k tyči. Osmadvacetiletý záložník zaznamenal premiérovou soutěžní branku v ročníku. Závěr se už spíše dohrával. Maltské mužstvo se do nebezpečnější šance nedostalo a podruhé vyšlo naprázdno. Viktoria v předkolech evropských pohárů neprohrála desátý zápas po sobě.

Viktoria se ve 4. předkole utká s lepším z dvojice Tobol Kostanaj - Derry City. Tobol v úvodním domácím utkání v Kazachstánu zdolal severoirského soupeře 1:0, dnešní odveta v Dublinu začala ve 20:45.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Griza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Gziru i na Maltě a postoupili závěrečného play off o skupinu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.