Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Viktoriáni se pochlubili novými dresy, zdobí je motiv kašny Anděl na náměstí a cihly katedrály

Plzeňská Viktorka představila zbrusu nové dresy, ve kterých bude v blížící se sezoně nastupovat na hřiště. Ústředním motivem domácích dresů se stala zlatá kašna na náměstí Republiky, jež symbolizuje anděla. Celý úbor je protkán podkladem z cihel odkazující na slavnou plzeňskou katedrálu sv. Bartoloměje. Na hřiště soupeře nastoupí Plzeňané v černém s barevnými proužky na rukávech. Celá sada dresů je vyrobena ekologickým způsobem z recyklovaných plastů.

„Ústředním motivem hlavního viktoriánského dresu pro sezonu 2023/2024 je zlatá kašna z náměstí Republiky, která symbolizuje anděla. Právě tento motiv je vlisován do dresu a vyobrazen na jeho přední straně i v podobě modrého pruhu na červeném podkladu. Symbolické je i to, že tato kašna zdobí náměstí od roku 2010, tedy prakticky totožně se startem nejúspěšnější kapitoly klubové historie,“ uvedl klubový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Do dresů jsou pak také vyraženy cihly, které odkazují na další symbol město – katedrálu sv. Bartoloměje. Na rukávu a zádech je logo sázkového partnera Betano. Trenýrky včetně stulpen budou v modré barvě. „Dres je nádherný! Strašně se mi líbí propojení fotbalu, městských symbolů, prostě míst, na které máme ty nejlepší vzpomínky,“ pochvaluje si útočník Tomáš Chorý. „Jo, sluší nám! Už se těším, až v něm poprvé vyběhneme na hřiště,“ doplnil ho spoluhráč Rafiu Durosinmi.

Na venkovní utkání v decentní černé

„Druhá sada venkovních dresů je vyrobena speciálně pro potřeby našeho klubu. Jde o velmi propracovanou variantu s řadou detailů, na kterou jsme stejně jako u domácího dresu náležitě hrdí,“ vysvětluje obchodně-marketingový ředitel klubu Jaromír Hamouz. O jaké detaily se jedná? Decentní černou barvu doplňují modré a růžové detaily na rukávech, za krkem a ve spodní části. Jako další specifický prvek jsou vytlačená loga, která tvoří embosovanou texturu. K tomuto dresu budou hráči oblékat černé trenky i stulpny, které rovněž zdobí světle modré a růžové doplňky. 

„Třetí varianta dresů bude bílá s černošedým vzorem na rukávech, doplněna bude o bílé trenky i stulpny," dodal Hanzlík. Gólmani Viktorie budou mít na výběr ze tří barev – fialová, fosforově žlutá a zelená. Na obou dresech bude opět logo louholetého generálního partner, společnosti Doosan Škoda Power. Všechny variaty byly také vyrobeny ekologickým způsobem z recyklovaných plastů. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, nové dresy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni se pochlubili novými dresy, zdobí je motiv kašny Anděl na náměstí a cihly katedrály  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.