Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoriáni vyhráli ve Zlíně 3:0, udrželi si neporazitelnost v lize a vedou neúplnou tabulku o sedm bodů

Fotbalisté Plzně zvítězili ve 14. kole první ligy ve Zlíně 3:0. První dvě branky v české lize vsítil Erik Jirka, který se prosadil ve 20. a 68. minutě, mezi ně vměstnal svůj gól Tomáš Chorý. Plzeň tak drží v lize od loňského října neporazitelnost už 35 zápasů, což je klubový rekord. Na Slavii má v neúplné tabulce náskok sedmi bodů. "Ševci" zvítězili v jediném z posledních osmi kol, zůstali na 15. pozici a poslední Pardubice na ně ztrácejí jen tři body.

Plzeň se výsledkově otřepala ze středečního debaklu v Lize mistrů na hřišti Interu Milán (0:4). Zároveň se povzbudila na úterní zápas v této soutěži, kdy bude doma s Barcelonou v posledním duelu skupiny C usilovat o první body. "Nebyl to jednoduchý zápas, nepošetřili jsme žádné síly před Barcelonou. Snad jen tím, že jsme zůstali po Lize mistrů na Moravě a nemuseli jsme tolik cestovat," řekl na tiskové konferenci kouč hostů Michal Bílek, který ve Zlíně působil.

Domácí vyrukovali na úřadujícího mistra aktivním napadáním a několika nebezpečnými centry, po nichž ale nepřišlo přesné zakončení, což platilo o hlavičkovém pokusu Reitera. Hosté se dostali do vedení celkem lacino z nenápadné akce. Chorý prodloužil dlouhý centr na Jirku, jehož neubránil Čanturišvili, a plzeňský útočník tak prostřelil Rakovana a zaznamenal svůj první ligový gól v kariéře. "Má dobrou střelu i přihrávku. Dnes ukázal, jak může být pro tým prospěšný," pochválil Jirku Bílek.

Zlín zareagoval na nepříznivý stav snahou o přímočařejší přechod do útoku, o jednodušší kombinaci, jenže nejlepší ligová obrana si s tím dokázala bez potíží vypořádat a nepustila domácí do šance. Na začátku druhé půle předvedla Plzeň rychlou učebnicovou akci po pravé straně. Jirkův centr našel přesně kopačky Chorého, který poslal míč do sítě a zaznamenal sedmou trefu v této ligové sezoně.

Až tento gól vyburcoval domácí k velkému náporu, který obrana hostí s námahou odvracela. Stačila však další rychlá spolupráce ofenzivních hráčů Plzně, Chorý našel sprintujícího Jirku a slovenský záložník skóroval podruhé. "Viděl jsem ho v náběhu, dal jsem mu to na jeden dotek. Jsem rád, že to pěkně trefil, byla to taková odměna pro mě," řekl Tomáš Chorý.

Plzeň, která má k dobru odložený duel s Brnem, porazila Zlín v nejvyšší soutěži počtvrté v řadě a venku bodovala v 19. ligovém duelu po sobě. Západočeši mají s osmi inkasovanými góly nejlepší obranu ligy.

"Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Předvedla tady velikou kvalitu v efektivitě i zakončení, prosadila se svým fotbalem. My jsme v útlumu a musíme se z toho dostat sami," konstatoval trenér domácích Jan Jelínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vratislav Polívka

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas se Zlínem, viktoriáni, FC Fastav Zlín, Erik Jirka, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha, FK Pardubice, Liga mistrů UEFA, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni vyhráli ve Zlíně 3:0, udrželi si neporazitelnost v lize a vedou neúplnou tabulku o sedm bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.