Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoriány zklamalo, že senzačně vypadli z domácího MOL Cupu po prohře s třetiligovým Hlučínem

Šokujícím způsobem vypadl FC Viktoria Plzeň hned po prvním zápase z domácího poháru MOL Cupu. Plzeňský lídr nejvyšší fotbalové soutěže, kde neprohrál 33 zápasů v řadě, hrající i Ligu mistrů, tentokrát nestačil na třetiligový Hlučín a prohrál 3:2. Trenér Michal Bílek se rozhodl šetřit některé klíčové hráče, šanci dostlali náhradníci a klub soupeře zřejmě podcenil. Všechny tři góly vítězů dal Dominik Smékal.

„V úvodu jsme do toho šli s tím, že pošetříme některé hráče, udělali jsme poměrně dost změn. Soupeř nás trestal po našich chybách. I když domácí hráli dobře, jednoznačně jsme to měli zvládnout a postoupit. Rozdíl měl být vidět," řekl po smolném utkání plzeňský trenér Michal Bílek, jehož tým po pěti střídáních a jednom zranění dohrával v 10 lidech. Viktoriáni promarnili i jednu penaltu.

„Je to pro nás velké zklamání. Nechtěli jsme hned takhle vypadnout, přáli jsme si v této soutěži postupovat dál a nejlépe pohár vyhrát. Bohužel se nám to nepovedlo,“ mrzelo středopolaře plzeňské Viktorky Pavla Buchu. Kde viděl čtyřiadvacetiletý záložník hlavní příčiny prohry? „Byli jsme nedůrazní v rozhodujících chvílích, jak v jejich vápně, tak v tom našem. Nabízeli jsme jim šance a oni je hned trestali. Naopak my jsme v těch našich selhávali,“ měl jasno Pavel Bucha.

Šikovný tvůrce hry naskočil do druhého poločasu. S jakými pokyny? „Měl jsem pozvednout mužstvo, dát nějaký gól a pomoct týmu vyhrát a postoupit,“ prozradil. Branku se mu nakonec povedlo vstřelit, když se v 90. minutě trefil z velké dálky a srovnal na 2:2. „Do poslední chvíle jsme věřili, že jsme schopni znovu udeřit, ale bohužel,“ okomentoval.

Červenomodří musí co nejrychleji zapomenout na zklamání z Českého poháru. Šanci na nápravu budou mít už v sobotu večer, kdy v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY přivítají na svém hřišti Baník Ostrava. „Je potřeba dál pokračovat v lize tam, kde jsme skončili. Chceme navázat na vítězství v Jablonci,“ má jasno Buchič. Vstupenky na tento duel jsou stále v prodeji.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Kotala

Štítky FC Viktoria Plzeň, MOL Cup, vyřazení, viktoriáni prohráli s Hlučínem, Hlučín, Michal Bílek, Liga mistrů UEFA, Dominik Smékal, 1. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, FK Baumit Jablonec, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriány zklamalo, že senzačně vypadli z domácího MOL Cupu po prohře s třetiligovým Hlučínem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.