Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Český pohár horských kol slibuje světovou účast, síly poměří přes 800 závodníků

Chvilku to vypadalo, že se závody horských kol budou muset zrušit. Oblíbený seriál, kterého se účastní stovky sportovců a tisíce diváků se nakonec odjede v novém termínu. Tím je tento víkend. Své síly na trati v Touškově poměří 805 závodníků z osmi zemí světa. Možná jich ještě bude více, registrace totiž stále běží.

Trať v touškovské rokli je víceméně stejná jako minulý rok. Novinky se tu přesto najdou. Tou jsou například nové objízdné trasy, které závod ještě více zatraktivní. „Už nyní je přihlášeno více účastníků než loni, celkově je to kolem 850 závodníků. Z toho zhruba třetina je ze zahraničí, což je nejspíš i tím, že budeme pořádat závod UCI jako první," řekl ředitel závodu v Touškově Pavel Foltýn.

Už teď je jasné, že půjde o pořádný boj. Na trati se spolu utká česká špička v čele s Ondřejem Cinkem, Martinem Stoškem nebo Janem Škarnitzlem. Na start se mezi ženami postaví i Anne Terpstra, bikerka, která vévodí světovým tabulkám a která si vloni z Touškova odvezla zlato.

Novinky pro diváky

Závody přímo na místě sledují pravidelně tisícovky fanoušků cyklistiky. I na ně pořadatelé mysleli a nově jsou tu budou připraveny dvě tribuny, občerstvení a večerní doprovodný program.

Hlavní závody jsou naplánované na sobotu. Neděle bude vyhrazena dětským sportovcům. Program Českého poháru v Cross Country horských hol 2020 se z Touškova přesune do Pece pod Sněžkou, kde se republikový šampionát odjede 10. – 12. července. 8. a 9. srpna závodníci změří své síly na Zadově, konečnou zastávkou bude o posledním srpnovém víkendu Brno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poharmtb.cz

Štítky závod, horská kola, Touškov, Český pohár horských kol, Cross country, horské kolo, Ondřej Cink, Český pohár, Jan Škarnitzl, Anne Terpstra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český pohár horských kol slibuje světovou účast, síly poměří přes 800 závodníků  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.