Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Viktorka si poradila s Olomoucí, rozhodla jedna branka

Hned v první půli si Viktorka Plzeň vytvořila jednogólový náskok, který udržela až do konce zápasu. Po závěrečném kole základní části zůstávají Viktoriáni na druhém místě za Slavií, na kterou ztrácí šest bodů. Třetí je Sparta.

Základní část letošního ročníku FORTUNA:LIGY skončila. Viktoria Plzeň hrála v posledním kole na hřišti Olomouce, kde o třech bodech rozhodl gólem z první půle Tomáš Hořava. Vítězné utkání a prohra Jablonce navíc znamená, že Západočeši skončí osmou sezonu v řadě nejhůře druzí.

Viktoriáni měli první patnáctiminutovku jasně ve své režii a také se dostali zaslouženě do vedení. Joel Kayamba odcentroval na Jana Kopice, jeho zakončení ještě zablokovala domácí obrana, jenže míč se odrazil k Tomáši Hořavovi a ten pohotovou střelou pod břevno otevřel skóre. Další větší příležitost se však v prvním poločase neurodila.

Hned v úvodních vteřinách druhé půle měli olomoučtí velkou šanci, ale Tomáš Zahradníček hlavičkoval pouze do připraveného Aleše Hrušky. Trenér Adrian Guľa poprvé vystřídal v 65. minutě, za střelce vedoucího gólu Tomáše Hořavy přišel na hřiště Iván Díaz, který si tak připsal svůj debut v české nejvyšší soutěži.

Čtvrt hodiny před koncem mohl uklidňující druhou branku Viktorie přidat Jean-David Beauguel, jenže tváří v tvář gólmanovi Mandousovi neuspěl. Do listiny střelců se nezapsali ani Jan Kovařík nebo Pavel Bucha, kteří měli také dobré šance, ale nakonec je to nemuselo mrzet. Viktoriáni porazili Olomouc 1:0 a již před startem nadstavbové části mají jistotu, že osmou sezonu v řadě skončí nejhůře druzí.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrian Guľa, liga, Olomouc, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Tomáš Hořava, 1. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, Jan Kopic, Tomáš Zahradníček, Aleš Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorka si poradila s Olomoucí, rozhodla jedna branka  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.