Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Vlajkonoškou olympijské výpravy bude lukostřelkyně a studentka plzeňské univerzity Marie Horáčková

Splněný sen, tak komentuje lukostřelkyně Marie Horáčková fakt, že bude vlajkonoškou české výpravy při slavnostním zahájení olympijských her v Paříži. Velkolepý ceremoniál odstartuje už v pátek 26. července v 19:30. Spolu s Horáčkovou, která je mimochodem studentkou Západočeské univerzity v Plzni, ponese prapor v národních barvách také dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

„Je to splněný sen. A ještě půjdeme s Lukášem, to mám fakt radost,“ neskrývala nadšení Marie Horáčková, která studuje na Fakultě pedagogické Západočeské univerzity v Plzni. Krpálek nesl vlajku při ceremoniálu v Riu 2016, kde pak triumfoval. „Je to pro mě pocta. Nést vlajku na olympiádě, to je to nejvíc,“ pochvaloval vítěz her z Ria i Tokia 2020 Lukáš Krpálek.

Vlajkonoše mezi sebou volí sami sportovci. „Je to úplně srdíčkový,“ říká Marie. Jakmile se zprávu dozvěděla, radostně si zatancovala. V čele výpravy toužila jít už na hrách v Tokiu, ale kvůli karanténě tuto možnost neměla. „To bylo takové smutné. Ale tady to bude skvělé! A ještě s Lukášem Krpálkem, to je pecka. Je to pro mě srdcovka. Moc si ho vážím a mám k němu velký respekt,“ doplnila.

Obrovský úspěch, studentka pedagogické fakulty ZČU Marie Horáčková se stala mistryní světa v lukostřelbě

Mistryní světa v lukostřelbě se na světovém šampionátu v Berlíně stala Marie Horáčková, studentka Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU). Už předtím díky svým skvělým výkonům vybojovala několikanásobný titul české mistryně v...

Radost ale rychle vystřídaly i obavy. „Aby se nám nestalo nějaké faux pas, že se do nás vlajka zamotá. Ale když je tam Lukáš, bude to dobrý, je silný, podrží to,“ začala hned uvažovat. Slavnostní ceremoniál odstartuje v pátek 26. července v 19:30, trvat by měl tři hodiny. „V pátek ráno půjdu do beauty salonu,“ plánuje už Horáčková. Sama se na start závodu postaví ale už den před zahájením, tedy 25. července v 9:30. Zatím jde o kvalifikace do individuální soutěže. Ta rozhodne pouze o rozřazení dvojic pro play off, jež začne o tři dny později a vyvrcholí finálovými duely 3. a 4. srpna.

Pod pěti kruhy bude startovat 30 českých atletů. Celkem 11 zástupců má kanoistika, sportovní střelba devět, tenis osm, cyklistika sedm, veslování šest, plavecké sporty a šerm pět, badminton, moderní pětiboj a plážový volejbal čtyři a jachting s judem tři. Po dvou sportovcích bude reprezentovat v golfu, jezdectví, lukostřelbě a taekwondu. Po jednom zastoupení mají sportovní gymnastika, sportovní lezení, stolní tenis, triatlon, vzpírání a zápas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto World Archery | Zdroj Český olympijský tým

Štítky vlajkonoš, olympiáda v Paříži, olympijské hry, Plzeňáci na olympiádě, Marie Horáčková, ZČU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlajkonoškou olympijské výpravy bude lukostřelkyně a studentka plzeňské univerzity Marie Horáčková  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.