Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

U Seneckého rybníka vznikly dva přírodní cyklotraily, tratě jsou vhodné pro začátečníky i zkušené sportovce

Dvě přírodní tratě pro terénní cyklistiku najdou zájemci u Seneckého rybníka. Akce vyšla první městský obvod na bezmála 2,6 milionu korun. Tratě jsou různě obtížné a vedou okrajovou částí lesa v těsné blízkosti cyklostezky, která lemuje západočeskou metropoli. O jejich údržbu se postará Správa veřejného statku města Plzně.

Trasy jsou různě obtížné a pro snadnou orientaci jsou barevně rozlišené. „Jako první bych zmínil modrou trasu, která je lehčí a je určená rodinám a méně pokročilým sjezdařům. Její délka je 2,3 kilometru a celkové převýšení je 53 metrů. Další trasa je červená a ta je o poznání náročnější. Její délka je 1,7 kilometru a dosahuje převýšení 50 metrů,“ popisuje místostarosta Jedničky Miroslav Šuma (ANO).

Cyklotraily zapadají do krajiny a využívají profil terénu. V místě, kde se trať kříží s cestou pro pěší, musí cyklisté prakticky zastavit, aby bezpečně přejeli přes cestu, a dál mohou pokračovat v jízdě. „Oba traily jsou určené všem výkonnostním i věkovým kategoriím a jsou koncipované tak, aby přinášely jezdcům zábavu a pokrok v technice,“ uvedl Pavel Zvěřina ze společnosti, která tratě budovala.

Obě tratě se nacházejí v těsné blízkosti cyklostezky značené číslem 2151, která vede kolem celé krajské metropole. „Nedaleko od tohoto cyklookruhu leží též hojně navštěvovaný Pumptrack Plaská, vůbec první sportoviště svého druhu, které Jednička dokončila před dvěma lety,“ dodala mluvčí obvodu Miroslava Vejvodová.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 1

Štítky cyklotraily, cyklostezky, terénní cyklistika, bolevecké rybníky, Senecký rybník, MO Plzeň 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Seneckého rybníka vznikly dva přírodní cyklotraily, tratě jsou vhodné pro začátečníky i zkušené sportovce  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.