Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Karlovy Vary se v sobotu rozběhnou. RunCzech láká na půlmaraton i novou desítku

PR článek

Jak poznat jedno z nejmalebnějších měst Česka z jiné perspektivy? Například během! Příležitost k tomu dává RunCzech, který v sobotu 18. května opět pořádá v Karlových Varech už tradiční půlmaraton. Program je ale od letoška ještě bohatší než dřív, takže se z celého dne stává plnohodnotný běžecký festival. Novinkou je běh na 10 kilometrů a zasportovat si budou moct i rodiny s dětmi.

Hlavní závod Mattoni Running Festivalu startuje v 18 hodin na nábřeží Osvobození před Hotelem Thermal. Trasa 21kilometrového závodu povede přes ikonickou kolonádu a další známá místa Karlových Varů jak je Grandhotel Pupp, Festivalový most nebo KV Arena. Navíc má mírnější profil než v minulých letech, takže bude vybízet k rychlejším časům.

Mattoni 1/2Maraton v Karlových Varech je zároveň součástí projektu EuroHeroes, který podporuje evropské atlety v jejich rozvoji. Největšími mužskými favority jsou Chakib Lachgar ze Španělska, Khalid Choukoud z Nizozemska, Hendrik Pfeiffer z Německa a Hélio Oliveira Fernandes Gomes z Portugalska. V ženském závodě bude největší pozornost upřená na Nóru Szabóovou z Maďarska a Češku Terezu Hrochovou.

Pro běžce, kteří si netroufnou na celých 21 kilometrů je připraveno několik alternativ. půlmaraton můžete absolvovat týmově v rámci štafety, která se běží ve čtyřech lidech.

Nový závod a rodinné běhy

Novinkou je závod na 10 kilometrů, který odstartuje ve 14 hodin a bude tak prvním závodem dne. Povede centrem města. Start i cíl je stejně jako u ostatních závodů před Hotelem Thermal, závodníci poběží velkou část závodu podél řeky Teplé i lázeňskou kolonádou.

Jelikož chce RunCzch rozhýbat úplně všechny, pořádá i závody pro rodiny s dětmi. Prvním z nich je dm rodinná míle (1,609 kilometru) startující v 16 hodin, kterou může absolvovat celá rodina třeba i s kočárkem. Závod je nesoutěžní, ale všichni účastnící dostanou tričko a v cíli medaili

Po ní následuje dm bambini run, jehož kapacita je už naplněna. Zde jsou děti od dvou do sedmi let rozřazeny podle věku na trasy 100, 150 a 200 metrů. Všichni dostávají také tričko a po doběhnutí čokoládovou medaili.

Mattoni Running festivalu Karlovy Vary se účastní i sportovci z místních klubů. Poběží tak například několik hokejistů z HC Energie Karlovy Vary nebo volejbalisté z VK ČEZ Karlovarsko.

Součástí závodů je i Marathon Music Festival. Všechny běžce tak poženou dopředu hudební vystoupení, která budou rozmístěna po trati.


 

Ohodnoť článek

Štítky RunCzech, běh, půlmaraton, nová desítka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se v sobotu rozběhnou. RunCzech láká na půlmaraton i novou desítku  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.