Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Automobiloví závodníci po zimě vyzkouší své vozy i schopnosti při testovací rallye v serpentinách u Úterý

Do národního kalendáře rallysportu se po několikaleté pauze vrací oficiální testovací podnik, na kterém si mohou závodníci vyzkoušet své sportovní nářadí před nastávající sezónou. Testovací rychlostní zkouška se bude v sobotu 23. března nacházet na technické trati u města Úterý, kterou pořadatelé z Auto rallye klubu Plzeň prověřili při úspěšných minulých ročnících Lak Racing Rallye Plzeň.

Při Lak Racing RallyeTest Plzeň 2024 si budou moci jezdci ještě před vstupem do sezóny prověřit techniku i své schopnosti, a to na uzavřené trati a s oficiální časomírou. Výsledky se vydávat nebudou, časy poslouží jen jako informace pro posádky, přesto lze očekávat, že si mnozí budou chtít vyzkoušet jízdu v plném nasazení. „Věříme, že akce závodníky zaujme, vždyť ji vlastně konáme na základě jejich přání,“ říká ředitel podniku Jiří Hasman.

„Soutěžní týmy často hledají možnosti pro prověření svých čtyřkolových mazlíků a za námi přišli s dotazy, zda bychom jim s organizací něčeho takového nepomohli. Když se obdobné požadavky začaly množit, zamysleli jsme se s přáteli v našem klubu a rozhodli jsme se, že nejsprávnější cestou bude uskutečnění testu hromadného a oficiálního," vysvětli Hasman z pořadatelského Auto rallye klubu Plzeň.

Organizátoři využijí pro potřeby testu tříkilometrovou část oblíbené rychlostní zkoušky u Úterý, která se u závodníků setkávala s kladným ohlasem. Pro test našli termín ještě před zahájením sezóny. Očekává se, že přijede velké množství posádek. „Akce se uskuteční mezi devátou a sedmnáctou hodinou, takže prostoru na testování bude habaděj. Uzávěrka přihlášek na tuto akci je 15. března," informoval za media team Karel Špaček. Samotný závod Lak Racing Rallye Plzeň je letos naplánovaný na poslední červnový víkend a bude opět zařazen do seriálu Rallysprint série.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Auto rallye klubu Plzeň

Štítky Lak Racing Rallye Plzeň, testovací závod, rallye sport, rychlostní zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automobiloví závodníci po zimě vyzkouší své vozy i schopnosti při testovací rallye v serpentinách u Úterý  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.