Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Záložník Pavel Šulc prodloužil smlouvu s Plzní do roku 2026. V probíhající sezoně se už blýskl hattrickem

Fotbalová Plzeň má důvod k radosti. Záložník a klíčový hráč Viktorie Pavel Šulc podepsal nový kontrakt a červenomodré barvy tak bude nosit až do roku 2026. Dvaadvacetiletý hráč nastoupil v probíhajícím ročníku v dresu západočeského celku v 11 soutěžních zápasech a připsal si šest branek a tři asistence. Proti Českým Budějovicím se blýskl dokonce hattrickem.

„Jsem šťastný, že je moje budoucnost i nadále spojena s klubem, ve kterém jsem vyrůstal a který mám v srdci. Vážím si této důvěry. Mým cílem je společně s týmem vyhrávat co nejvíce zápasů, dělat radost našim skvělým fanouškům, a i nadále na sobě tvrdě makat a posouvat se neustále vpřed,“ uvedl Pavel Šulc po podpisu nové smlouvy.

Pavel Šulc je viktoriánským odchovancem. V probíhající sezoně nastoupil za první tým celkem do 11 zápasů, v nichž zaznamenal šest branek a tři asistence. Jako svůj nejlepší výkon kariéry hodnotí zápas ze 4. kola první tuzemské ligy, kdy v dresu Plzně zaznamenal svůj první hattrick v nejvyšší soutěži a přispěl k výhře Plzně nad Českými Budějovicemi. Kromě toho pomohl klubu také s postupem do Evropské konferenční ligy, kde si minulý týden odbyl svou premiéru v základní skupině pohárové soutěže.

„Jsme spokojeni, že velmi rychle došlo ke společné dohodě a s velkým předstihem jsme se domluvili na novém kontraktu. Tím, že prošel naší mládeží a dokázal si vybojovat místo v prvním týmu, je i velkým vzorem a příkladem pro všechny naše mládežníky a pevně věříme, že takových hráčů bude v budoucnu co nejvíce,“ doplnil sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Účastník letního mistrovství Evropy jednadvacítek v minulosti hostoval v Jihlavě, Opavě, Českých Budějovicích a Jablonci. Celkem Šulc odehrál 115 zápasů v nejvyšší soutěži a na kontě má dohromady 15 gólů. S Viktorií v sezoně 2021/22 získal ligový titul. „Pavel je hráč s obrovským potenciálem, který hodláme i nadále společně rozvíjet. Získal potřebné ligové zkušenosti na hostováních, v létě se vrátil v plné síle a dokázal se prosadit. Jeho cesta se ukázala jako jednoznačně správná,“ dodal generální ředitel a předseda představenstva Adolf Šádek.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň / Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, podpis smlouvy, prodloužení smlouvy, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záložník Pavel Šulc prodloužil smlouvu s Plzní do roku 2026. V probíhající sezoně se už blýskl hattrickem  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.