Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Plzeňský kraj chystá na Šumavě mnohamilionové investice do zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2027

Nemalé investice v řádech desítek milionů chystá Plzeňský kraj v souvislosti s pořádáním a přípravou Her XII. zimní olympiády dětí a mládeže 2027. Olympiáda se uskuteční v lednu 2027 a zastupitelé kraje už v pondělí schválili významnou dotaci pro společnost Sport Service ze šumavského Špičáku.

Už dnes je jasné, že centrem dětské olympiády bude Železná Ruda a Špičák, kde se bude konat nejen zahájení a ukončení her, ale uskuteční se tam také všechny lyžařské soutěže, kromě biatlonu. Dalšími olympijskými městy budou Domažlice, Klatovy a Sušice. Tam budou na zimních stadionech soutěže v ledním hokeji, krasobruslení a také šachy.

„Významnou součástí projektu pořádání zimní olympiády je dobudování sportovišť, modernizace a vybavení ubytování pro jejich účastníky. Budou také ubytováni v domovech mládeže našich krajských středních škol. Proto musí být tyto kapacity postupně do roku 2027 rekonstruovány a modernizovány. Chtěli bychom mít všechny tyto inovace a zázemí připraveny tak, abychom měli vše hotovo koncem roku 2026,“ zdůraznil Vladimír Kroc (ANO), náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a sportu, který za přípravu olympiády odpovídá. Kraj zatím nespecifikoval, kolik milionů do dětské olympiády hodlá investovat.

Zastupitelé kraje už na pondělním jednání následně odsouhlasili poskytnutí investiční dotace společnosti Sport Service ve výši 10,5 milionu korun na vybudování rozvodů zasněžování a vybavení technikou na výrobu technického sněhu. „Jsme rádi, že máme na přípravu olympiády ještě tři roky a můžeme tak investice nasměrovat tam, kde přinesou užitek našim dětem i sportovcům i v dalších letech,“ uzavřel hejtman Rudolf Špoták (Piráti).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky zimní olympiáda dětí a mládeže, Špičák, Železná Ruda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj chystá na Šumavě mnohamilionové investice do zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2027  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.