Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Podvodník připravil ženu o 150 tisíc korun, stačil mu k tomu falešný web, který vypadal jako stránky banky

Podvodů v online prostředí stále přibývá a zločincům vše velmi ulehčují i samotné oběti. Jednou z nich byla i Plzeňanka, která si nevšimla chyby v odkazu a podvodníkům naservírovala všechny své přístupové údaje do internetového bankovnictví. Velmi rychle přišla o pořádný balík peněz.

Během pár hodin přišla žena o čtvrt milionu korun, podvodníkovi vše velmi ulehčila

Pouhé tři hodiny stačily neznámému pachateli k tomu, aby ženu z Domažlicka obral o 250 tisíc korun. Zatím nezjištěným způsobem se naboural do jejího internetového bankovnictví a získal rovněž i veškeré údaje k debetní kartě. Poté provedl několik...

Kyberzločinci stále přicházejí s novými triky. Některé jsou velmi sofistikované, jiné zase spoléhají na nepozornost lidí. Jedním z takových podfuků jsou falešné webové stránky, zejména bank. Podvodníci při tvorbě těchto webů využívají velmi podobná slova jako má originál, který kopírují.

„Oběť si po celou dobu myslí, že je na skutečných internetových stránkách banky, přitom podvodník už má své přístupové informace, které mu poškozený nevědomky zadá dle vygenerovaného postupu na podvodných stránkách, které se jeví jako stránky pravé,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Internetoví podvodníci vyluxovali konta dalším dvěma důvěřivcům, kteří jim poskytli přístup k účtům

Opět se rozšířil počet okradených osob, které v Plzeňském kraji naletěly podvodníkovi při prodeji použitého zboží i nevyžádaného nákupu kryptoměn a přišly tak o desítky tisíc korun. Peníze dokázali pachatelé vyluxovat svým obětem z jejich...

Podvodník pak velmi snadno získá veškeré potřebné údaje a v ožebračení oběti už mu nic nebrání. „Postup je ve většině případů velmi podobný. Jako i v tomto, kdy poškozená žena stejným způsobem vyhledala na internetových stránkách odkaz k přihlášení do jejího internetového bankovnictví. Odkaz byl již falešný, lišil se nepatrnou změnou písmene ve slově. Tato odlišnost posléze zapříčinila další slet nemilých událostí,“ pokračuje mluvčí.

Záměna písmen stála ženu 155 tisíc korun. Kriminalisté se tímto případem nadále zabývají a veřejnost nabádají k ostražitosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, nabourání účtu, internetové bankovnictví, podvodné weby, banka, webová stránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník připravil ženu o 150 tisíc korun, stačil mu k tomu falešný web, který vypadal jako stránky banky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.