Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Při nočním požáru u hranic s Českem uhynuly desítky kusů dobytka

Při požáru na statku v Bavorsku tři kilometry od hranic s Českou republikou uhynulo v noci na dnešek 70 krav. Toto číslo uvádějí čeští hasiči, kteří vyráželi svým kolegům pomoci s hašením. Celkem jely do Německa čtyři jednotky hasičů z Domažlicka. Lidské oběti nebo zranění si událost nevyžádala. Škody jsou ale obrovské. Podle předběžných odhadů přesáhnou 1,5 milionu eur.

„V půl druhé ráno vyjely čtyři jednotky z Domažlicka do Treffelsteinu v sousedním Německu k požáru stájí dobytka a skladu obilí a slámy. Naši hasiči zajišťovali kyvadlovou dopravu vody z asi pět kilometrů vzdáleného jezera. Objekt byl dlouhý zhruba 70 metrů a požár podle našich informací nepřežilo 70 krav. Zachránit se podařilo 30 kusů,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Když dorazily první jednotky na místo, byla hala už v plamenech. Kolem pobíhalo mnoho dobytka. Na místě se nám podařilo ochránit bioplynovou stanici a další velkou halu,“ uvedli hasiči  z Waldmünchenu. Německá média uvádějí počty uhynulých kusů okolo 40. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu po zhruba třech hodinách. Policie škody předběžně odhadla na 1,5 milionu eur, tedy zhruba 37 milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Feuerwehr Stadt Waldmünchen

Štítky požár, požár statku, úhyn dobytka, Německo, přeshraniční pomoc, Treffelstein, Česko, dobytek, okres Domažlice, Bavorsko, Waldmünchen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při nočním požáru u hranic s Českem uhynuly desítky kusů dobytka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.