Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezdomovec si v lese rozdělal táborák a plameny neuhlídal, velkému požáru zabránili strážníci městské policie

Táborák si naprosto nepochopitelně rozdělal uprostřed suchého lesního porostu na okraji Plzně jeden místní bezdomovec. Plameny se však začaly velmi rychle rozšiřovati i na okolní křoví. Vzniku mnohem většího požáru se podařilo zabránit na poslední chvíli hlídce městské police, která se na místo včas dostala, okamžitě přivolala pomoc. Mezitím se strážníci snažili lokalizovat požár například vodou z PET lahví.

Incident se stal nedaleko starého židovského hřbitova poblíž Lidické ulice. „Hlídka městské policie tam v dopoledních hodinách přistihla dvaatřicetiletého muže, který si v lesním a křovinatém porostu rozdělal oheň,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

„Než na místo dorazili přivolaní hasiči, snažili se riziku rozšíření ohně do okolního porostu zabránit sami strážníci a s nimi policisté. Oheň se společnými silami podařilo částečně zhasit a udržet pod kontrolou do příjezdu jednotky HZSPK,“ popsala dramatickou situaci mluvčí Pužmanová. Strážníci k lokalizaci požáru používali například i vodu z PET lahví.

Správní orgán ÚMO Plzeň 1 se bude zabývat záležitostí, kdy došlo k porušení nařízení Plzeňského kraje, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru a k přestupku proti veřejnému pořádku.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky požár v lese, bezdomovec si rozdělal oheň, táborák v lese, hasiči likvidovali požár v lese, požár, obecní policie, Plzeň, Starý židovský hřbitov v Praze Josefově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec si v lese rozdělal táborák a plameny neuhlídal, velkému požáru zabránili strážníci městské policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.