Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Batole balancovalo po venkovním parapetu okna ve čtvrtém patře domu, zatímco jeho silně opilý otec tvrdě spal

Po parapetu okna ve čtvrtém patře jednoho plzeňského paneláku se pohyboval asi dvouletý chlapec. Svědci události okamžitě iniciovali záchrannou akci, dítě bylo ve smrtelném nebezpečí a šlo skutečně o vteřiny. Mezitím otec dítěte tvrdě spal uvnitř bytu zmožen množstvím vypitého alkoholu.

Událost, při níž svědkům tuhla krev v žilách se stala ve středu krátce před devátou hodinou večer. „Operační důstojník na tísňové lince 158 přijal oznámení o malém dítěti, které se mělo pohybovat po vnějším parapetu okna ve čtvrtém patře jednoho bytového domu v Zábělské ulici. Na místo ihned vyjely všechny složky IZS. V okně se opravdu nacházel velmi malý chlapec,“ popsala akci mluvčí policie Michaela Raindlová.

„Hasiči okamžitě přistavili k otevřenému oknu žebřík a společně s policisty chlapečka zajistili. Následně bylo zjištěno, že uvnitř bytu se nachází ještě bratr chlapce a otec, který obě děti uložil do postele a poté sám tvrdě usnul. Otec dětí byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal 2,44 promile. Naštěstí se nikomu nic nestalo a oba chlapci byli v pořádku předáni příbuzným. Policisté se případem nadále zabývají a prověřují veškeré okolnosti,“ dodala policejní mluvčí. Sedmatřicetiletý muž teď bude mít také hodně co vysvětlovat pracovníkům Odboru sociálně-právní ochrany dětí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky záchrana dítěte, opilý otec, dítě na parapetu, záchranná akce, panelový dům, okno, parapet, dům, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Batole balancovalo po venkovním parapetu okna ve čtvrtém patře domu, zatímco jeho silně opilý otec tvrdě spal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.