Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Řidič v dodávce s rumunskou značkou pašoval v důmyslném úkrytu tisíce nekolkovaných cigaret

Důmyslný úkryt, ve kterém byly tisíce nekolkovaných cigaret, objevili celníci na dálnici D5 při kontrole rumunské dodávky směřující do Velké Británie. Na cigarety při kontrole podezřelého vozidla upozornil služební pes celníků.

„Na dálnici D5 si hlídka mobilního dohledu vytipovala ke kontrole dodávkové vozidlo s rumunskou registrační značkou. Při kontrole nákladového prostoru hlídka pojala podezření, že by se v dopravním prostředku mohly nacházet tajné schránky. Toto podezření vycházelo ze zjištění, že nákladový prostor byl obložen OSB deskami, které nejsou standardním konstrukčním vybavením vozidla,“ uvedla Marcela Kašparová, mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj.

Hlídka doprovodila vozidlo na kontrolní halu na Rozvadově, kde se podrobilo důkladné kontrole společně se všemi přepravovanými zavazadly. „Služební fena Ebby neomylně označila v nákladovém prostoru stropní část a část zavazadel jako podezřelé. Po odšroubování OSB desek ze stropu vozidla objevili celníci větší množství kartonů cigaret značených rumunskou tabákovou nálepkou. K uvedenému zjištění kontrolovaný řidič uvedl, že o cigaretách ukrytých v tajné schránce nevěděl a hájil se tvrzením, že v předešlých dnech zapůjčil uvedený dopravní prostředek do užívání svému známému,“ řekla mluvčí Celního úřadu.

U kontrolovaného zboží bylo výrazně překročeno povolené limitní množství pro dovoz cigaret a zároveň řidič nebyl schopen na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující zdanění. Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR a případ bude dále šetřen ve správním řízení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky pašoval cigarety, cigarety v úkrytu, rumunská dodávka, služební pes, celníci, celní kontrola, dálnice D5, nekolkované cigarety, cigareta, Velká Británie, Plzeňský kraj, Celní správa České republiky, Rozvadov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v dodávce s rumunskou značkou pašoval v důmyslném úkrytu tisíce nekolkovaných cigaret  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.