Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec surově zaútočil pěstí na řidiče autobusu a pak utekl, odmítl si ve vozidle nasadit respirátor

Za fyzické napadení řidiče autobusu hrozí cizinci z Ukrajiny až dvouletý trest vězení. Incident se stal v Klatovech poté, co šofér vyzval nastupujícího pasažéra, aby si nasadil respirátor. Tomu se to ale nelíbilo a na muže sedícího za volantem zaútočil.

Do autobusu nastupoval opilý muž 9. března ve večerních hodinách na autobusové zastávce v Domažlické ulici. „Řidič muže vyzval, aby si nasadil respirátor k ochraně dýchacích cest, ale cestující odmítl. Podezřelý muž rukou sevřenou v pěst udeřil šoféra do hlavy a z místa utekl,“ popsala napadení mluvčí policie Dana Ladmanová.

Spravedlnosti ale dlouho pachatel neunikal. „Policistům se brzy podařilo zjistit totožnost útočníka, jedná se o třiapadesátiletého cizince, který pobývá ve městě. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání výtržnictví. Pachatel způsobil řidiči újmu, když mu poničil dioptrické brýle, řetízek a poškodil mu i umělý chrup. Škoda se vyšplhala na 1 650 korun,“ dodala mluvčí policie.

Ukrajinec žijící v Česku už delší dobu se k činu doznal a svého jednání litoval. Připustil, že má problémy s nadměrnou konzumací alkoholu a sliboval, že se půjde léčit.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky násilí, útok na řidiče autobusu, napadl řidiče autobusu, opilý muž, Ukrajinec, výtržnictví, respirátor, Ukrajina, Klatovy, Česko, řidič autobusu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec surově zaútočil pěstí na řidiče autobusu a pak utekl, odmítl si ve vozidle nasadit respirátor  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.