Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilé ženy řádily v centru města, jedna nadávala strážníkům, druhá chtěla skočit pod auto

Alkoholem posilněná žena si ustlala na lavičce v centru Plzně. Když ji strážníci probudili, dočkali se akorát spršky nadávek. V jeden moment se agresivní žena dokonce pokusila na hlídku zaútočit, nakonec putovala na záchytku. Ve stejném zařízení skončila i další nešťastnice, která v alkoholovém opojení vyhrožovala, že spáchá sebevraždu.

Bezmála dvě promile alkoholu nadýchala devětadvacetiletá žena, kterou hlídka našla v okamžiku, kdy se uvelebila na lavičce. „Strážníci chtěli zkontrolovat, zda je zdravotně v pořádku a probudili ji. Namísto slov vděku si ale vyslechli řadu hrubých urážek. Žena přitom kolem sebe nekontrolovaně rozhazovala rukama. Když nereagovala na výzvu strážníků a pokusila se jednoho z nich zaútočit, hlídka zakročila a agresorku zpacifikovala,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Pozor na popíjení alkoholu na veřejnosti, Plzeň zavedla bezalkoholové zóny

Někteří opilci dělají nepořádek, budí veřejné pohoršení, dopouštějí se výtržností, anebo v alkoholovém opojení usnou na lavičce. V Plzni takové situace bohužel nejsou ničím výjimečným. To by se ale mělo změnit, a to díky nové vyhlášce regulující...

Agresivní žena tak putovala na záchytku s pouty na rukou. Po vystřízlivění ji policisté vystavili pokutu. Dalším velmi vypjatým okamžikem byl případ čtyřiačtyřicetileté ženy, která utápěla smutek v alkoholu. Naštěstí si ji všiml jednadvacetiletý mladík, který se obrátil na linku 156. Policistům sdělil, že žena pláče a vyhrožuje, že skočí pod projíždějící auto.

„Strážníci okamžitě vyrazili na místo, kde na ně čekal oznamovatel. Hlídka s rozrušenou ženou okamžitě navázala kontakt a po chvíli se ji podařilo uklidnit. Žena nadýchala při dechové zkoušce 1,76 promile,“ doplnila mluvčí. Na místo dorazili i záchranáři, kteří rozhodli o jejím převozu na záchytnou stanici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv MP Plzeň

Štítky krimi, alkohol, opilé ženy, Plzeň, městská policie, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilé ženy řádily v centru města, jedna nadávala strážníkům, druhá chtěla skočit pod auto  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.