Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Recidivista terorizoval svými akcemi široké okolí, nakonec havaroval v odcizeném autě

Dlouhou zlodějskou šňůru, korunovanou dopravní nehodou se zraněním, spáchanou navíc v odcizeném automobilu i přes uložený zákaz řízení, má na svědomí jedenatřicetiletý muž. Protřelý recidivista terorizoval svými akcemi Domažlicko a Klatovsko. Po dopadení putoval rovnou do vazby.

Policisté z Domažlicka od začátku letošního roku pátrali po zloději, který měl na svědomí více než desítku vloupání a krádeží. Bral doslova všechno, co mu přišlo pod ruku. Ve Kdyni například u zaparkovaného nákladního vozidla navrtal nádrž a odčerpal z ní 30 litrů motorové nafty a dalších 70 litrů vyteklo na zem. Škoda na odcizené naftě a poškozené nádrži byla vyčíslena na 42 500 korun. V obci Hluboká zase odcizil přívěs za 50 tisíc korun. U obce Beňovy na Klatovsku odčerpal z nádrže kolového nakladače 50 litrů motorové nafty.

V okolí Kdyně pachatel vykradl celou řadu objektů, odkud sebral různé elektrické nářadí. Z nádrže zaparkovaného autojeřábu ve Kdyni odčerpal 169 litrů motorové nafty. Při vloupání do sklepa jednoho domu nepohrdl ani party stanem s kompletním vybavením. Neváhal odcizit ani sedm kilogramů pracího prášku. V soudním Brnířově pak odcizil Škodu Superb.

Zloděj se úzce specializoval na krádeže návěsů k náklaďákům, způsobená škoda jde do milionů korun

Na poměrně neskladný, ovšem velmi cenný artikl se zaměřoval pětadvacetiletý zloděj z Rokycanska. Úzce se totiž specializoval na krádeže plachtových návěsů k nákladním automobilům. Odcizil jich více než deset. Majitelům návěsů způsobil milionové...

Kriminalistům se podařilo vypátrat pachatele, který byl loni v prosinci za krádeže odsouzen k souhrnnému trestu odnětí svobody v délce 12 měsíců s podmínkou na čtyři roky. „Když se v obci Brnířov zmocnil osobního vozidla Škoda, nasadil na ně jiné registrační značky a řídil tento vůz, ačkoliv má až do června 2023 uložen zákaz řízení motorových vozidel. V Domažlicích na křižovatce ulic Kunešova a Švabinského nedal přednost v jízdě vozidlu tovární značky Hyundai jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci a narazil do něj. Na místě dopravní nehody nezastavil, odjel do ulice Michlova a od vozidla utekl. Řidička vozidla Hyundai utrpěla zranění, škoda na vozidlech byla vyčíslena na 70 tisíc korun,“ popsala další řádění pachatele mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kriminalisté po dopadení recidivistu obvinili ze spáchání neoprávněného užívání cizí věci, poškození cizí věci, krádeže, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soudce akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby. Pachateli teď hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, dopadený pachatel, krádeže, poškozování cizí věci, obviněný muž, zákaz řízení, nehoda, utekl od nehody, Domažlicko, motorová nafta, nádrž, okres Domažlice, okres Klatovy, krádež, Kdyně, Hyundai, Brnířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista terorizoval svými akcemi široké okolí, nakonec havaroval v odcizeném autě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.