Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič zdemoloval zeď domu a zmizel, druhý opilý motorista se po nehodě schoval v posteli u přítelkyně

Dva mladí motoristé havarovali se svými automobily na Plzeňsku a oba se od nehod okamžitě vypařili. Zatímco první z nich zdemoloval zeď domu, druhý narazil do stromu. Když se podařilo policistům najít oba řidiče, bylo jim hned jasné, proč od svých vozidel zmizeli.   

„Rychlost svého vozidla nepřizpůsobil v Plzni Radčicích šestadvacetiletý řidič vozu značky Fiat Punto. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel mimo komunikaci a narazil do zdi domu. Motorista od dopravní nehody odešel, aniž by událost nahlásil na policii. Policistům se ozval až po čtyřech hodinách, kdy se sháněl po vozidle, které bylo mezitím z místa odtaženo,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Mladý muž se následně k dopravní nehodě přiznal a policistům sdělil, že nebyl připoután bezpečnostním pásem a po dopravní nehodě prý odešel do baru. Zůstala po něm pořádná spoušť. Zdemoloval totiž zeď rodinného domu, o kterou se zastavil. Způsobenou škodu zatím majitel objektu nevyčíslil, ale půjde o desítky tisíc korun.  

Zraněného řidiče našla přítelkyně v posteli 

Havarovaný automobil bez řidiče našli na základě oznámení na linku 158 policisté na silnici mezi obcemi Nečtiny a Březín na severním Plzeňsku. Vozidlo tam narazilo do stromu. „Shodou okolností nezávisle na tomto oznámení v podobný čas zavolala na linku 155 také mladá žena, která v domě v posteli v obci Hrad Nečtiny nalezla svého zraněného přítele. Jak se později ukázalo, devatenáctiletý zraněný mladík byl řidičem nalezeného vozidla, což následně přiznal záchranářům,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Další hlídka policistů tedy jela za zraněným mužem a zhruba dvě hodiny po nehodě s ním provedli dechovou zkoušku s výsledkem 0,7 promile alkoholu v dechu. „Následně byl muž převezen k ošetření do zdravotnického zařízení, kde mu byl odebrán biologický materiál. Škoda se předběžně odhaduje na třicet tisíc korun,“ dodal mluvčí Hodan.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, narazil do domu, zdemoloval hradbu, opilý řidič, alkohol za volantem, narazil do stromu, dům, havárie, postel, Plzeňský kraj, Plzeň, Fiat Punto, Radčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič zdemoloval zeď domu a zmizel, druhý opilý motorista se po nehodě schoval v posteli u přítelkyně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.