Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Podvodnice se lstí vloudila do bytů sedmi důchodkyň, jednu seniorku (91) neváhala fyzicky napadnout

Své oběti si recidivistka vytipovávala na různých místech po Plzni a pod smyšlenou legendou, že potřebuje půjčit tužku a papír, se v nepozorovaný okamžik dostala do bytu několika důchodkyň. Takto si žena přišla na tisíce korun a neváhala dokonce okrást a napadnout jednadevadesátiletou stařenku. Zlodějka už je ve vazbě.

Minimálně sedm žen okradla čtyřiapadesátiletá žena, která využila důvěry seniorek. Důchodkyně kvůli její drzosti přišly o nemalé peníze a další cennosti. „Pod smyšlenou legendou půjčky papírnických potřeb poškozené seniorky na ulici oslovila a doprovodila do jejich bydliště. Do bytů žen se vloudila převážně nepozorovaně.  Jedná se o recidivistku, která byla v minulosti za majetkovou trestnou činnost několikrát odsouzena,“ říká úvodem policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Koncem října loňského roku si žena vybrala svou oběť ve Stehlíkově ulici. Osmaosmdesátiletou seniorku požala o tužku a papír a doprovodila ji až domů. „Tam využila nestřeženého okamžiku a bez svolení vešla do otevřeného bytu. Za dveřmi měla žena na stolku odloženou peněženku s nezjištěnou finanční hotovostí a kožené pouzdro s obsahem další hotovosti ve výši jednoho tisíce korun a občanský průkaz. Tyto věci měla odcizit a z bytu se vytratit ještě, než se stačila seniorka vrátit zpět ke vchodovým dveřím,“ popisuje Hokrová.

Podvodníci zkouší další otřepaný trik, seniory pak okradou o peníze při výběru z bankomatu

Zatím neznámý pachatel okradl seniora přímo při výběru peněz z bankomatu. Incident se stal na parkovišti u nákupního centra v Klatovech a předcházela mu naprosto otřepaná historka s žádostí o pomoc a nabídka k odkoupení naprosto bezcenných věcí....

O pár dní později zlodějka svou fintu zopakovala a vydala se do Táborské ulice. Do bytu znovu vstoupila bez pozvání a opět ji padla do oka peněženka a další drobnosti. Jednadevadesátiletá důchodkyně však zlodějku přistihla při činu. Ta ji ale odstrčila až stařenka spadla na zem a zranila se. Následně podvodnice z místa utekla.

Bez krádeží nevydržela ani týden

O pouhých pět dní později recidivistka opět vyrazila do terénu, tentokrát do Zámečnické ulice v Plzni. „Opět si vyhlédla bezbrannou pětaosmdesátiletou seniorku, ta uvěřila její lsti a opět ji doprovodila do jejího bydliště. Pomoc poškozená pachatelce neodmítla. Bez svolení opět využila její nepřítomnosti a vstoupila do bytu. Z nalezené odložené kabelky odcizila poškozené peněženku s finanční hotovostí 2 500 korun, občanským průkazem a dalšími drobnostmi a z bytu utekla,“ říká mluvčí.

Protřelá recidivistka nelenila a znovu se vydala do Smrkové a Suvorovy ulice. V obou případech se jí plán vydařil a přišla si na dalších téměř 10 tisíc korun. V únoru letošního roku úřadovala zlodějka v ulici Pod Vrchem, kde okradla jednaosmdesátiletou ženu. Poslední obětí jejího řádění byla o dva roky starší seniorka, která se pohybovala s pomocí chodítka. Pomoc ženě neodmítla a nechala ji, aby ji doprovázela až k domovu. Tam žena opět v rychlosti popadla peněženku a dala se na útěk.

Nyní je žena ve vazbě a čelí obvinění ze spáchání několika trestných činů. „Nelze zcela vyloučit, že se žena mohla dopustit ještě i dalších obdobných skutků páchaných na občanech vyššího věku. Svou páchanou trestnou činností měla způsobit poškozeným ženám celkovou hmotnou škodu za více jak 17 000 korun. Kriminalisté ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby, což soudce akceptoval,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, Plzeň, podvod, krádež, podvodnice, senioři, důchodkyně, policie, peněženka, hotové peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice se lstí vloudila do bytů sedmi důchodkyň, jednu seniorku (91) neváhala fyzicky napadnout  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.