Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Agresor pod vlivem alkoholu a omamných látek zaútočil na Plzeňsku na ženu, šlo o pokus o vraždu

, aktualizováno 7. února 2022, 19:00

Policisté a záchranáři zasahovali v neděli večer v obci Borovno na jižním Plzeňsku. Muž pod vlivem alkoholu a omamných látek tam zaútočil na ženu a způsobil jí zranění. Napadaná skončila po útoku v plzeňské fakultní nemocnici, ale naštěstí je mimo ohrožení života. Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu a podala dnešního dne podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Motivem útoky byly sousedské spory o majetek.

„Krajští kriminalisté se od večerních hodin zabývají případem násilného charakteru, který se stal v jedné obci na jižním Plzeňsku, kde došlo k fyzickému útoku vedeného ze strany muže proti žene. Podezřelý muž byl policisty zadržen. Provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu i test na omamné a psychotropní látky vyšly u zadrženého s pozitivním výsledkem," uvedla k případu mluvčí policie Hana Kroftová. 

Zraněnou ženu záchranáři převezli do nemocnice. „Žena byla transportována při vědomí na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice, je mimo ohrožení života," řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Zatímco v neděli večer ještě nebyla známa právní kavalifikace tohoto případu v pondělí už měli kriminalisté jasno. „Ve věci zahájili krajští kriminaliste úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závazného zločinu vraždy ve stadiu pokusu," řekla mluvčí policie. 

„Podle zatím zjištěných skutečností byl motivem činu dlouhodobý majetkový spor mezi sousedy. Ten v neděli 6. 2. 2022 vygradoval během společného setkání, kdy tito dva sousedé popíjeli alkohol, fyzickým útokem, při kterém pětatřicetiletý muž škrtil svou sousedku. Jelikož se útočník domníval, ze ženu usmrtil, oznámil své jednání na linku tísňového volání," upřesnila mluvčí policie Pavla Burešová.  

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky napadená žena, násilí, muž napadl ženu, útok, jižní Plzeňsko, opilý muž, alkohol, drogy, Plzeňský kraj, pokus o vraždu, Fakultní nemocnice Plzeň, Borovno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor pod vlivem alkoholu a omamných látek zaútočil na Plzeňsku na ženu, šlo o pokus o vraždu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.