Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Zloděj se úzce specializoval na krádeže návěsů k náklaďákům, způsobená škoda jde do milionů korun

Na poměrně neskladný, ovšem velmi cenný artikl se zaměřoval pětadvacetiletý zloděj z Rokycanska. Úzce se totiž specializoval na krádeže plachtových návěsů k nákladním automobilům. Odcizil jich více než deset. Majitelům návěsů způsobil milionové škody.

Návěsy k náklaďákům se na Rokycansku začaly ztrácet už koncem orku 2019. „Pachatel vyhlédl zaparkované návěsy na různých místech na území okresu Rokycany. Způsobil tím škodu ve výši bezmála 3 000 000 korun. Kriminalisté se začali případem intenzivně zabývat a podařilo se jim natipovat pachatele, který se měl majetkové trestné činnosti v takovém rozsahu, dopustit,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Provedené výslechy, veškeré úkony a nakonec i samotné doznání podezřelého muže vedlo k tomu, že v lednu tohoto roku komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil dopadeného muže ze spáchání krádeže. „Obviněný se krádeží dopustil během roku 2019. Poté co odcizil první návěs, rozjel sériovou krádež, kdy odcizil přes desítku návěsů, z toho počtu šest návěsů dále prodal, zbylé rozebral na náhradní díly a rozprodal,“ konstatovala policejní mluvčí. V případě uznání viny hrozí pachateli takového jednání v pravomocném rozhodnutí odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, návěs k náklaďáku, milionová škoda, Rokycansko, okres Rokycany, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se úzce specializoval na krádeže návěsů k náklaďákům, způsobená škoda jde do milionů korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.