Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vandal "Lucík" řádí v ulicích města, počmáral dokonce chodník na náměstí

Dosud neznámý umělec ozdobil chodník na náměstí Republiky v Plzni obřím bílým nápisem “Lucík“. Čerstvou barvu poté roznesli na botách lidé do okolí. Pozornému chodci ale určitě neuniklo, že tento text nebyl v posledních dnech jediný a objevoval se na dlažbě i v dalších ulicích města. Po vandalovi policisté pátrají.

Možná jste si při procházení centem Plzně všimli mnoha nápisů na chodnících s jednoduchých textem “Lucík“. Nyní se vandal rozšoupl a pomaloval rovnou kus náměstí Republiky. „Dosud neznámý pachatel pomaloval v noci z neděle na pondělí chodník na náměstí Republiky, respektive větší plochu mezi kašnou znázorňující chrtici a budovou veřejných toalet. Bílou barvou zde napsal nápis "LUCÍK" o velikosti 1,5 x 3 metry,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. V souvislosti s tím žádají policisté případné svědky, aby se dostavili na Policii ČR nebo se obrátili na linku 158. Pachateli v tomto případě hrozí až jeden rok za mřížemi.  

Opilý vandal řádil na Slovanech i v lednu 2020, foto: MP Plzeň

V Plzni to není poprvé, co se policisté setkali s vandalem, který právě tímto nápis vyzdobil plzeňské ulice. Začátkem loňského května zadrželi městští strážníci sedmadvacetiletého muže, který text “Lucík“ napsal na zámkovou dlažbu. Dechová zkouška u něj odhalila dvě promile alkoholu. Další případ se stal 20. ledna roku 2020 a opět se v něm objevuje nám známý nápis. Policisté na místě načapali mladíka, který vyzdobil chodník u domu ve Velenické ulici na Slovanech. Tenkrát nadýchal 2,58 promile.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, krimi, sprejer, Plzeň, náměstí, dlažba, pátrání, svědci, chodník, nápis, Náměstí republiky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal "Lucík" řádí v ulicích města, počmáral dokonce chodník na náměstí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.