Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zdrogovaný řidič s vozem Audi při divoké honičce s policií naboural jiný automobil

Neuplyne prakticky jediný týden, aniž by policisté v Plzeňském kraji nenaháněli po silnicích nějakého zdrogovaného řidiče. Zatím poslední taková honička s vozidlem značky Audi začala v Plzni v Masarykově ulici a pokračovala mimo město ve směru na Chrást. A ani tentokrát se motoristovi pod vlivem drog nepodařilo ujet. Ještě ale stihl nabourat jiný automobil.

„Řidiče vozidla značky Audi chtěli policisté zkontrolovat v rámci běžného výkonu služby. Ten místo toho, aby zastavil a předložil doklady, zrychlil a začal policistům ujíždět. Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl rychlostí přes 100 km/h. Svojí agresivní jízdou přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Zběsilá jízda začala v ulici Masarykova a řidič pokračoval ven z Plzně ve směru na obec Chrást. „Vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a narazil do před ním jedoucího vozidla značky Škoda Octavia. Oba automobily skončily mimo komunikaci. Nehoda se naštěstí obešla bez vážného zranění. Policisté „ujížděče“ ihned zadrželi,“ řekla policejní mluvčí.

Pětatřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol i testu na omamné látky. „Dechová zkouška měla negativní výsledek, test na drogy reagoval pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel. Je podezřelý ze spáchání maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policejní honička, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, Plzeň, Audi, Chrást, Plzeňský kraj, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič s vozem Audi při divoké honičce s policií naboural jiný automobil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.