Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý cizinec brutálně napadl ženu na chodbě domu a okradl ji, z lupu se radoval 10 minut

Před jednou hodinou ráno se čtyřiatřicetiletá žena vracela domů do svého bytu v Plzni na Slovanech. Když se otočila, aby za sebou zamkla vchodové dveře, zatarasil ji cestu o osm let mladší muž. O dveře se krátce přetahovali. Násilník měl však větší sílu a vyděšená žena po chvíli upadla na zem. Poté ji začal agresor tlouct do obličeje až ji nakonec strhl z ramene kabelku a utekl. Ze svého lupu se radoval pouhých deset minut.

Bylo krátce před jednou hodinou ráno, když policisté vyjížděli do plzeňské čtvrti Slovany. Obyvatelka bytu se tu noc akorát vracela domů. Ve vchodových dveřích ji však zaskočil šestadvacetiletý cizinec. Ženu natlačil na stěnu u výtahové šachty až napadená upadla na zem. Ze všech sil se snažila ubránit.

„Agresora od sebe odstrkovala koleny a rukama. Během potyčky ji měl několikrát fyzicky udeřit do obličeje, čímž jí způsobil poranění v obličeji. Žena se statečně bránila, přičemž i pachatel "vyinkasoval" drobné oděrky na krku a v obličeji. Následně chytil její kabelku, kterou měla zavěšenou na rameni a začali se o ni společně přetahovat. Po chvíli ji kabelku pachatel strhl z ramene a odešel i s lupem z bytového domu neznámo kam,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté začali po útočníkovi okamžitě pátrat. Práci jim ulehčilo i mužovo chování, který během útěku z kabelky odhazoval věci, které se mu nejspíš nehodily. Právě tyto drobečky vyšetřovatele dovedly až k pachateli. Nutno dodat, že neutekl daleko, dopadli ho zhruba 700 metrů od místa činu po pouhých deseti minutách.

„U pachatele nalezli mimo jiné i odcizený doklad, který patřil poškozené. Následně provedená dechová zkouška u zadrženého vyšla s pozitivním výsledkem. Naměřená hodnota na detekčním přístroji vyšla přes 1,7 promile alkoholu v dechu,“ pokračuje Hokrová.

Kriminalisté cizince obvinili z loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zloděj své svědomí už může zpytovat ve vazební věznici. Hrozí mu až desetiletý trest.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/ToNic-Pics

Štítky krimi, Plzeň, přepadení, násilí, krádež, cizinec, policie, kabelka, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cizinec brutálně napadl ženu na chodbě domu a okradl ji, z lupu se radoval 10 minut  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.