Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž uprchl z příjmu nemocnice se zavedenou kanylou v ruce. Na útěku zkolaboval a šlo mu o život

Dva muže na dvou různých místech v Plzni pronásledovali strážníci městské policie. Zatímco prvnímu z nich šlo na útěku ze zdravotnického zařízení o život, druhý prchal proto, že chtěl zabránit svému zadržení. Dobře věděl o tom, že byl vydán příkaz k jeho zatčení a byl v celostátním pátrání.

S žádostí o pomoc se na městskou polici obrátila pracovnice plzeňské fakultní nemocnice. „Bylo třeba dohledat pacienta, který utekl z centrálního příjmu nemocnice a v ruce měl mít zavedenou kanylu,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníkům se v blízkosti nemocničního areálu vzápětí podařilo najít čtyřiačtyřicetiletého muže. „Na místě už kolaboval, přijet pro něj musela sanita. Hlídka městské policie poskytla asistenci při jeho převozu do nemocnice a dalších úkonech prováděných lékařským personálem,“ dodala mluvčí Pužmanová.  

Před strážníky prach muž v celostátním pátrání

V centru Plzně neuniklo jiné hlídce městské policie podezřelé chování jednoho muže. Hlídka v Husově ulici měla podezření, že jde o osobu v celostátním pátrání policie a chtěla jej proto zkontrolovat. „Když muž uviděl strážníka ze služebního auta vystoupit, dal se okamžitě na útěk směrem do ulice Kardinála Berana, poté utíkal Tylovou ulicí. Zatímco ho jeden z členů hlídky pronásledoval pěšky, druhý se mu snažil služebním autem nadjet,“ popsala honičku mluvčí městské policie.

Útěk pronásledovaného muže skončil na Klatovské třídě v tramvaji, ve které ho hlídka zadržela. Lustrace v policejních evidencích jim ukázala, že je na pětatřicetiletého muže vydaný příkaz k zatčení. Strážníci ho krátce poté předali na obvodním oddělení do péče kolegům z Policie ČR.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, pronásledování, uprchlý pacient, osoba v pátrání, nemocnice, obecní policie, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž uprchl z příjmu nemocnice se zavedenou kanylou v ruce. Na útěku zkolaboval a šlo mu o život  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.