Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní mladík bezdůvodně útočil na lidi, jeho řádění rázně ukončil svědek a zaklekl ho

Nejprve si muž vybíjel vztek na autech, do kterých kopal. Poté se ale přemístil na tramvajovou zastávku a začal napadat lidi. Když na místo dorazila policejní hlídka, byl agresor na zemi a na zádech mu klečel jiný muž, který tím jeho řádění ukončil. Tento případ není ale jediným. Plzeňští strážníci museli řešit i opilce, který jim vyhrožoval. Krátce po půlnoci také dva lupiči přepadli hlídače na tramvajové točně.

V půl deváté večer se na linku 156 obrátil volající, který upozornil na muže v černých šortkách a tmavém tričku, který kopal do vozidel v Kotkově ulici. Když na místo dorazila hlídka, byl muž už pryč. Dlouho po něm ale pátrat nemuseli.

„O minutu později hlídka dostala další hlášení, že agresivní muž je na tramvajové zastávce Skvrňanská, kde fyzicky napadá osoby na zastávce. Když hlídka městské policie přijela k zastávce, uviděla agresora ležícího v silnici, kde byl zakleknut jiným mužem. Strážníci si okamžitě jednadvacetiletého muže převzali, a protože se odmítal podrobit pokynům hlídky městské policie a po celou dobu kladl aktivní odpor, byla mu nasazena pouta,“ popsala mluvčí strážníků Veronika Kuchynková.

Hlídce se na místě přihlásili další dva muži, které agresivní mladík napadl. Jeden ze svědků popsal, že celou věc viděl, když projížděl kolem zastávky a upozornil útočníka, že se nechová zrovna ohleduplně. To muže akorát více rozčílilo a kopl mu do kapoty auta. Dalším útokům se muž snažil ubránit a chytl agresora za triko, strhl ho na zem, zaklekl a čekal na příjezd policie. Celá věc bude mít pro mladého muže ještě dohru, věc si totiž převzala Policie ČR.

Opilec vyhrožoval strážníkovi

Na bezdomovce, kteří popíjeli alkohol v Kopeckého sadech, si stěžovala řada občanů. Na místo zamířila hlídka městské policie, která spatřila jim dobře známou skupinu. Jakmile dotyční uviděli uniformy, začali se chovat velmi vulgárně.

„Jeden z mužů strážníka vulgárně napadal a vyhrožoval mu, že si jej podá. Následnou zkouškou na alkohol v dechu byla jednačtyřicetiletému muži naměřena hodnota 3,17 promile alkoholu. Protože bezprostředně ohrožoval svým chováním veřejný pořádek, byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici. Po vystřízlivění bude muž ze Sokolovska řešen za znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci,“ doplnila mluvčí.

Přepadení na točně

Na služebnu městské policie se v jednu hodinu ráno dostavil třicetiletý muž, který policistům sdělil, že ho přepadli dva zloději, když hlídal odstavené tramvaje v Mozartově ulici. „Dle sdělení jej dva muži napadli, svalili na zem a sebrali mu peněženku s doklady a také mobilní telefon. Poté se dali muži na útěk. Z důvodu podezření na spáchání trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření,“ dodala Kuchynková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/Annabel_P

Štítky krimi, policie, napadení, přepadení, krádež, bezdomovec, alkohol, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

sametový pouliční kriminální gauneři si dělají na veřejnosti co chtějí...pouliční pochůzkáři fungující v Čechách od Rakousko-Uherska byli po sametovém puči politickými šmejdy zlikvidováni a policie přijíždí už k dokonaným ukončeným trestným činům a pak vyšetřují a vyšetřují a na ulici náležitě Nepomáhají a Nechrání což vidíme každý den ve zprávách a když nemohou dopadnout pachatele tak sami pořebují Pomáhat od občanů a uveřejňují fota kriminálních grázlů v TV...hrůza co se děje hrůza

Čtvrtek, 15. července 2021, 17:40Odpovědět

Petr Ševčík

Předpokládám, že ten násilník zažaluje muže, který ho zaklekl, za omezování osobní svobody. Přece v demokracii, kde zločinci mají pouze práva a pracující jen povinnosti, si toto dovolit nesmí.

Čtvrtek, 15. července 2021, 15:10Odpovědět

Agresivní mladík bezdůvodně útočil na lidi, jeho řádění rázně ukončil svědek a zaklekl ho  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.